NESTLE’DE ZAFER İŞÇİLERİN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karacabey’deki Nestle fabrikasında 21 Haziran’da başlayan grev işçilerin zaferiyle sonuçlandı

. 900 işçinin katıldığı grevin ardından yapılan anlaşmaya göre çağrı üzerine çalışanlar 2018 yılında kadroya alınacak, tüm işçilerin ücretlerine de seyyanen 475 lira zam yapılacak.
Öz Gıda-İş’in imzaladığı sözleşmeden memnun olmayan işçilerin Tek Gıda İş’te örgütlenmesinin ardından yapılan görüşmelerde işverenle anlaşmaya varılamamasıyla fabrikada grev başlamış, 11 gün boyunca yapılan görüşmelerde de karar sağlanamamıştı.

Bugün fabrika önünde açıklama yapan Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Çağrı üzerine çalışma 2017 itibariyle mevsimlik işçiliğe dönüştürülecek ve TİS’in bütün yükümlülüklerinden yararlanacaktır bu arkadaşlarımız. Sürekli en az 6 ay bu arkadaşlarımız çalıştırılacak. 2018 yılına geldiğimizde ise Nestle’de çağrı üzere çalışma olmayacak ve bu şekilde çalışan arkadaşlarımızın tamamına yakını kadroya alınacaktır” diye konuştu.

Yaptıkları grevle işçiler, her yıla 20 lira kıdem zammı, 4 tam maaş ikramiye hakkını elde etmekle birlikte, 1300 lira yakacak yardımı, kurban bayramlarında ilk yıl 900, ikinci yıl 1100 lira, ramazan bayramında ise 500’er lira ikramiye haklarını da kazandılar. Nestle CPT’de ücretler daha düyük olduğu için bu işçilerin brüt ücretlerine ek olarak yüzde 7 iyileştirme zam yapılarak Nestle’nin diğer bölümlerindeki işçilerin seviyesine çekildi.

Hatırlanacağı üzere Petrol Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ve yönetim kurulu üyeleri Nestle’deki greve destek vermişti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

NESTLE’DE ZAFER İŞÇİLERİN

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x