7 BİN’E WC, 16 BİN’E ÇAYOCAĞI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar yerinin bitmesinin ardından hak sahiplerinin yerleri dışındaki dükkan, çay ocağı ve tuvaletlerin ihaleleri belediye meclis salonunda yapıldı.

Oldukça rağbet gören ihalede iki yüz kişinin üzerinde katılımcı olduğu görüldü. İhaleden önce basına açıklama yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Eski İtfaiyenin yeri olan ve 9 buçuk milyon bedelden satışa çıkarılan bin 196 metrekarelik arazi ihalesinin katılımcı olmaması sebebiyle iptal olduğunu açıkladı. Bu ihale önümüzdeki hafta yeniden yapılacak.

Pazar yeri ihalesinin açılışında konuşan Başkan Dursun Mirza ihale için şunları söyledi. “ Burada dükkanların ihalesine başlayacağız. Bazı yerlerde yoğun katılım var, bazı dükkanlara ise talep az. Herkese hayırlı olsun diyorum.  Sıfırdan pazaryeri yaptık. Modern bir pazaryeri olacak ve yönetmeliklere göre hareket edeceğiz. Ödeyemeyeceğiniz yükümlülüklerin altına girmeyin. Kefil olarak esnaf veya memur alacağız. Nasıl olsa belediyenin yeri diyorsanız, para ödememek gibi durum yok.21 milyon lira para harcadık.3 ay para ödenmezse tahliye başlatacağız. Cumartesi ve Çarşamba günleri pazar kurulacak ama biz boş bırakmayı düşünmüyoruz. Ayrıca hak sahiplerinin kura çekimini de daha evraklarını tamamlayamayan bir kaç kişi olduğu için ikinci defa erteledik. Başka bir erteleme olmayacak ve kura çekimini de bu Cuma günü yapıp, hak sahibi olanların yerlerini belirleyeceğiz.” dedi. En büyük katılım çay ocağına oldu. 38 kişi çay ocağını işletmek için ihaleye katıldı. Toplam 19 dükkan için 214 kişi, 3 tuvalet için toplam 49 kişi, tek olan lokanta için de 2 kişi ihaleye katıldı. Aylık bin liradan açılan çay ocağı ihalesi artarak, 16 bin 250 liraya Yıldıray Var’da kaldı. Aylık 800 liradan ihaleye çıkan tuvaletler, aylık 7 bin 600 ve 7 bin 100 liradan, 500 liradan ihaleye çıkan alt kattaki tuvalet ise aylık 4 bin 200 lira kira bedeli ile sahiplerini buldu.

Kaynak : ilkhabergazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

7 BİN’E WC, 16 BİN’E ÇAYOCAĞI!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x