62 YILLIK MAKAS İLE AÇILIŞ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Susurluk Şeker Fabrikasında 2017-2018 kampanya dönemi fabrika bahçesinde düzenlenen tören ile başladı.
Susurluk ilçesinde, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından 1954 yılında temeli atılan ve açılışı 1955’te Başbakan Adnan Menderes tarafından yapılan Şeker Fabrikasında, 2 yıllık aradan sonra 506 bin ton pancar işleme hedefiyle alım ve üretim kampanyası başlatıldı.
62 yıllık geçmişiyle Susurluk ve Balıkesir başta olmak üzere bölge ekonomisine ve çiftçisine önemli katkı sağlayan Susurluk Şeker Fabrikasında modernleştirme çalışmaları kapsamında 10 milyon liralık yatırım yapıldı.
Törene, başta Vali Ersin Yazıcı olmak üzere Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altunkalem, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, üreticiler ve fabrika çalışanları katıldı.
PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, Türk Şeker sanayinin gözbebeği fabrikalardan biri olan Susurluk Şeker Fabrikasının 2017-2018 dönemi pancar alım kampanyasını başlattıklarını söyledi.
Düzenlenen törende konuşan Vali Yazıcı ise, Susurluk Şeker Fabrikasının Pancar Alım Kampanyasının bereketli geçmesini ifade ederek açılışını gerçekleştirdiğimiz kampanyanın hem fabrikamıza, hem şeker işçilerimize, hem de çiftçilerimize hayırlı bereketli olmasını dileyerek sözlerine başladı.
TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYAN BİR ESER
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Devletin öncülüğünde sanayileşmenin başlamasıyla beraber, ilk kurulan tesislerden birinin de şeker fabrikaları olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, ” Ne mutlu bize ki belli bir aradan sonra rahmetli Başbakanımız Sayın Adnan Menderes’in bir eseri olan Susurluk Şeker Fabrikamızı yeniden eski günlerine kavuşturmak adına bir yolculuğa çıkartıyoruz. Türkiye ekonomisine büyük katkılarda bulunmuş, Türkiye’nin gelişimine gerçekten çok büyük katma değer sağlamış fabrikalardan bir tanesi.  İnşallah bugün açacağımız kampanya sezonuyla birlikte bundan sonraki yıllarda da üretimimiz artarak devam edecek ve Susurluk Şeker Fabrikası eski günlerde olduğu gibi, tarihinde olduğu gibi müstesna o güzel yerini hem Balıkesir’de hem Türkiye’de almış olacak.” dedi.
GÖNÜL COĞRAFYAMIZDAKİ İNSANLARIN BİZLERDEN BEKLENTİLERİ VAR
Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, ” Gönül coğrafyamızdaki insanların bizlerden beklentileri var. Doğal olarak da bunun yanında düşmanlarımız var bizi istemeyenler de var. Ama sevenler için de sevmeyenler için de biz yolumuza devam edeceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Çiftçimizle, işçimizle memurumuzla diğer çalışanımızla herkes elbirliğiyle Türkiye’yi ileriye götürmek adına dosta güven düşmana da korku salmak adına Türkiye’yi layık olduğu yere taşıyacağız. Türkiye’yi doyuran il diye ifade ettiğimiz Balıkesir’in özellikle tarımsal üretimlerde önderlik yapmaya liderlik yapmaya Türkiye’nin diğer şehirlerine diğer çiftçilerine önder, örnek olmaya devam etmesi gerekiyor. Ben tüm çiftçi kardeşlerimizle buluşmalarımda bir konunun altını çiziyorum. Burada onu hatırlatma ihtiyacı hissediyorum. Ben de bir çiftçi çocuğuyum, annem babam hala köyde yaşıyor.  Şartlar değişti günün koşulları değişti. Artık makineleştik, tarımda da sanayileştik. Adeta ürettiğimiz ürün en kaliteli ürün olmalı. Sadece Türkiye’de değil, dünya standardında nasıl bir ürün üretilmesi gerekiyorsa benim çiftçi kardeşim özellikle de Balıkesirli kardeşlerim bunu başarıyor, başarabilir, başarmalı diyorum. Biz dünya standardında üretim yapmalıyız, kaliteden asla taviz vermemeliyiz. Hem çiftçimiz hem fabrikamız hem çalışanımız hem ülkemiz üst düzey standardı yakalamak koşuluyla kazanmaya devam etsin. Yeni sezonumuzun kampanyamızın hayırlı uğurlu olmasını bereketli olmasını diliyorum. Allah’ın izniyle uzun yıllar bölgeye hizmet etsin diyorum bu fabrikamız hayırlı uğurlu olsun. “dedi.
62 YILLIK MAKAS
Vali Ersin Yazıcı, 1955 yılında merhum Başbakan Adnan Menderes döneminde yaptırılan, Susurluk Şeker Fabrikasının açılışında Menderes’in kullandığı demir makası da gösterdi. Vali Yazıcı, bir süre incelediği makasın, şimdiye kadar iyi muhafaza edildiğini belirterek, bundan sonra da bu şekilde korunmasını istedi. Vali Ersin Yazıcı daha sonra merhum Başbakan Adnan Menderes’in 62 yıllık makasıyla açılışı yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından program kapsamında kurban kesimi ile birlikte İlçe Müftüsü Duran Turgut tarafından dua edildi. Programın devamında Susurluk Şeker Fabrikasına ilk olarak pancar getiren üreticilere Vali Yazıcı ve protokol mensupları tarafından ödülleri takdim etti.
7

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

62 YILLIK MAKAS İLE AÇILIŞ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x