6 Ülkede Uyum Sağlamanız Gereken İlginç Olaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa tatilinizde ekstradan harcama yapmamanız için uygulanan bu kurallara uyum sağlarsanız daha iyi olacaktır.

Uygulanan bazı değişik kurallara uyum sağlarsanız Avrupa’da geçireceğiniz günler çok daha eğlenceli ve keyifli hale gelebilir. Belli miktarda para cezası almamak ve diğer yatırımlarla karşılaşmamak için bu kurallara uymalısınız.

Altı Avrupa ülkesinin yasakları

Fransa

Fransa’nın okullarındaki kantinlerde ketçap bulundurmak ve yemek yasak. Bu yasağın nedeni ise sağlık gerekçelerinden çok ketçabın Fransız yemek kültürüne uygun olmaması olarak gösteriliyor.

Venedik

İtalya’nın tarihi şehri Venedik’te gezerken özellikle ünlü San Marco Meydanı’nda kuşlara ekmek gibi şeyler vermek yasak. Çünkü çevrede bulunan tarihi eserleri korumak için buna izin verilmiyor.

Yunanistan

Tarihi dokuyu koruma amacıyla uyarı almamak için Yunanistan’ın başkenti Atina’da Akropolis gibi tarihi yerleri gezerken topuklu ayakkabı giymek yasaktır. Bu yüzden bu kurala özen göstermelisiniz.

Ukrayna

Özellikle Ukrayna’da veya Macaristan, Romanya ve Rusya gibi ülkelerde kamu binalarının ve askeri alanların fotoğrafını çekmekten kaçının. Sadece turistik amaçlarla bile olsa bu yerleri fotoğraflamak ciddi anlamda sorun olabiliyor.

İtalya

İtalya’nın başkenti Roma’da veya Venedik, Milano, Floransa gibi diğer turistik şehirlerinde gezerken özellikle tarihi eserlerin çevresinde bir şeyler yerken dikkatli olun. İtalya’da özellikle kültürel miras olarak kabul edilen yerlerin ve yapıların yakınlarında yemek ve içmek yasaklanmış olabilir.

İspanya

Sıcak havası ve sahilleriyle deniz tatili yapmak isteyenlerin de gözdesi olan İspanya’nın Barselona şehrinde ve Palma de Mallorca’da mayoyla gezmek yasak. Bu yasağa uymayanlara 100-500 euro ceza kesilebiliyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

6 Ülkede Uyum Sağlamanız Gereken İlginç Olaylar

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x