30’LU YAŞLARDAKİ HER KADININ BİLMESİ GEREKENLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemek yapmayı öğrenmek yetişkin olduğunuzun göstergesidir. Birkaç temel mutfak becerisiyle sağlıklı beslenebilirsiniz. Tabii ki yemek yapmayı öğrenmek uzun bir süreçtir. Doğru malzeme seçimi, bıçak kullanmak gibi temel beceriler gerektirir. 30 yaşına geldiğinizde en az 5 ana konuda mutfak deneyiminiz olması gerekir.

Makarna ve Pilavlar

Karbonhidratlı besinlerden pilav ve makarna, yemek tariflerinin önemli bir grubudur. Bir tabak pilav ya da tam tahıl makarnanın yanında proteinli vejetaryen tabağı ile dengelenmiş mükemmel bir yemek yapabilirsiniz.

Bu grup yemeklerde, çok ya da az pişmiş olması gibi istenmeyen sonuçlar olabilir. Lezzetli makarna için tuz kattığınız kaynar suya atmadan önce paket üzerindeki pişirme süresine dikkat etmek gerekir. İyi pişmesi için en doğru yol kontrol ederek tadına bakmaktır. Makarna ne çok sert ne de fazla yumuşak olmalıdır.( Tabii ki al dente istemiyorsanız )

Pilava gelince, her zaman bir ölçü pirince iki ölçü su kullanmak iyi sonuç verir. Tencerede kaynatılan su veya et suyuna pirinç ve yağını ekleyin, bir taşım kaynattıktan sonra kapağı kapatın, ocağın altını kısın, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pilavınızı kontrol etmek için kapağını açmayın, buharında pişmesini engellemeyin. 10 dakika sonra pirinçler tamamen suyu çektiyse, pilavınız pişmiştir. Kullandığınız pirincin cinsine göre pişme süresi değişebilir.

Fırında Kızarmış Tavuk

Kızartma, ızgara veya fırında pişirme gibi teknikleri öğrendiğinizde bunu her türlü yemek çeşidine uygulayabilirsiniz. Burada önemli olan pişirme tekniğini kavramanızdır.

Kesinlikle öğrenmeniz gereken tekniklerden biri Fırında Tavuk: Bu belki de misafirlerinizi etkilemek için en kolay yoludur. Tavuk oda sıcaklığında olmalıdır. Tavuğun içini ve derisini baharatlarla ovun, isterseniz içini soğan, havuç gibi sebzelerle doldurun. 180-200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Tava Temizliği

Demir döküm tavalarda tavuk, balık ve et kızartırken sıvı yağ kullanırsanız fazla yapışmasını önlerseniz. Yine de yapışan artıklar olabilir bunların temizliğinde deterjan ve metal kullanmayın. Sıcakken üzerine bir avuç kadar tuz serpin, soğumasını bekleyin, suyla temizleyin durulayın.

Salata Sosu

Eğer kolay ve lezzetli salata sosu tarifi biliyorsunuz salatalarınız her zaman başarılı ve lezzetli olacaktır.
Lezzetli salata yapmak için bilmeniz gereken, kullandığınız sirke veya limonun üç katı yağ kullanmaktır. Ölçünüz ne olursa olsun zevkinize göre farklı sirke ve yağlar kullanabilirsiniz.

Klasik Tarifler

Bazı temel soslara ilave edeceğiniz; marinara, kremalı sos, salsa sos gibi sos çeşitleri, kızarmış tavuk, ızgara biftek ve balık gibi basit yemekler, kabak, biber, domates gibi közlenmiş sebzeler, yemeklerinize ayrı bir hava katacaktır.

Bazen bir hamburger, fırında makarna ya da Sezar salata konuklarınızı etkileyebilir. Farklı malzemeler kullanarak hazırlayacağınız yemekler mutfakta şef gibi hissetmenizi sağlayacaktır.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

30’LU YAŞLARDAKİ HER KADININ BİLMESİ GEREKENLER

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x