Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, geleneksel hale gelen kortej yürüyüşüyle devam ediyor. Yoğun yağış şartlarına rağmen gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Saat 18.00’da Liman AVM önünden başlayarak, birçok dernek, sivil toplum kuruluşu, kültür, sanat ve animasyon gösteri ekiplerinin şovlarıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Yürüyüşte açılan dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri kortej yolu üzerinde yürüyüşü takip eden vatandaşlarımız tarafından dakikalarca alkışlandı.
Kortej yürüyüşü, Atatürk Caddesi üzerinden devam ederek Cumhuriyet Meydanına ve son olarak Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde son bularak yerini festival sergilerinin açılışına bıraktı.
27. FESTİVAL COŞKUSU, SERGİ AÇILIŞLARI
Bu yıl 27. kez düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali geleneksel kortej yürüyüşü ardından Belediye Kültür Merkezinde saat 18.30’da başlayan sergi açılışları ile devam etti.
Fotoğraf sanatı deyince adını hep başarılarıyla duyuran Kentimizin gururlarından Münip Bayraktar, uzun yılların birikimi ile oluşan fotoğraflarını bir sergi ile taçlandırdı. “Kuş Gölü Öyküleri” adını verdiği bu özel Sergide Münip Bayraktar’ın Kuş Cennetinde çektiği çok özel fotoğrafları ve kendine özgü yorumlarını katarak hem festivale adını veren hemde bir doğa harikası olan Bandırma Kuşcenneti’ni kendi objektifinden tanıtarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışından önce festivalin anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kuşcenneti Festivali’nin doğa ve çevre korumacılığına vurgu yaparak Kuşcenneti festivalinin ülkemizde de çevre sorunlarını ortaya koyan ve bunlara çözüm üretme konusunda ses getiren önemli bir festival olduğunu belirtti. Barış Manço Kültür Merkezindeki sergi açılışının ardından bu yıl Festival Afişini belirlemek amacıyla düzenlenen Festival Afiş Yarışması’na katılan ve birincilik kazanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Erman Yılmaz’a 5000 tl para ödülü Belediye Başkanı Dursun MİRZA tarafınfan verildi.
27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen afiş yarışmasına katılan herkese teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza Çevre korumacılığı adına festival coşkusunu bizimle paylaşan Afiş sahibi yarışmacılarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Sergi açılışında yurtdışı ekipleri de kısa bir dans gösterisi sergilediler.
Festival kapsamında açılan sergileri 26 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.