UĞUR GAZETECİLER CEMİYETİYLE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin davetlisi olarak geldiği Bandırma’da Çarşamba akşamı Baştaş’a ait restaurantta Bandırma basınıyla bir araya gelerek kutlama yemeği verdi.

Yemekli toplantıda Edip Uğur ile bir araya gelen gazeteciler özellikle Bandırma genelinde sordukları sorular ile Başkan Uğur’dan da Balıkesir ve Bandırma özelinde yapılanlar ve yapılacak projeler için bilgiler aldılar.

Yemekte konuşma yapan Edip Uğur, ‘’ Öncelikle nazik davetiniz için teşekkür ederim.(!) Yoğun programım dolayısıyla geçte olsa siz Bandırma’lı Gazeteciler ile beraber olmaktan mutluluk duymaktayım. Maalesef bugünde yoğun bir trafik vardı. Program uzayınca hep beraber daha rahat konuşup anlatırız diyerek daha uzun süre bir arada olabilmek için yemekte bir arada olalım istedim. Gazeteciler olarak burada ilk defa bir arada olsak ta aranızda tanıdığım bir çok isim var. Tabi Büyükşehir Belediye Başkanı olunca yapılanlar, yapılacaklar ve mutlaka anlatılacak olan projelerimiz var. Buraya gelirken size müjdeli haberlerle geldim.’’ Dedi.

Bandırmaya Köprülü Kavşak
Bandırmaya müjdeli haberlerinin olduğunu söyleyen Uğur, ‘’ Bandırma için müjdeli haberlerim var. Buraya gelirken de slayt olarak hazırladık. Bandırma için “Köprülü Kavşak” projemiz var. Önemli ve büyük bir proje. Çizimleri yapılmış,fizibilitesi tamamlanmış. Kipa’dan 6.Hava Üssü, Çanakkale güzergahı ile birlikte o bölgede trafik yoğunluğunu ve düzensizliğini rahatlatacak bir proje.
Büyükşehir olarak Bandırma’yı önemsiyoruz. Bu projenin maliyeti, fizibilitesi ve finansmanı için yakın zamanda dosyalarla beraber Ankara’ya gideceğiz. Onay çıktığı taktirde çok yakın bir zamanda başlamak istiyoruz. Büyükşehir olarak Bandırma için Köprülü Kavşak Projesini önemsiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bandırma’yı düşünüyorum.

Mesela Bandırma için Liman Projemiz var. Bu konuda Sayın Mirza ile Hollanda’ya gittik. Bandırma’ya büyük değer katacak bir proje. Bandırma’nın sosyal ve kültürel dokusunu değiştirecek bir proje. Büyük yatırımcılar var. Bu konuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir çok iş adamı ile görüşüyoruz. Bizimle çalışmak isteyen büyük firmalar ile irtibat halindeyiz. Bu proje hem Bandırma’ya hem de Erdek’e değer katacak.’’ dedi.

Tema Park Ve Liman Projesi
Uğur tema park ve liman projelerinden bahsederek, ‘’Beyaz yakalı dediğimiz kişiler gelecek, nüfus artacak her yönüyle Bandırma bu proje ile büyüyecek. Hem Köprülü Kavşak Projesi hem de Liman Projesi Bandırma için önemli.
Biliyorsunuz Bandırma için Tema Park Projemiz var. Yarışma açtık. Yakın zamanda neticelenecek ve Bandırma’ya yapılacak Tema Park Bandırma’ya değer katacak. Biliyorsunuz Bandırma içindeki bazı caddeleri aldık. Bu caddeleri biz kullanacak ve işleteceğiz ama bu caddeleri de yeniden dizayn edip güzelleştireceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Katı Atık ve Su Fiyatları
Bandırma’nın katı atık, derin deşarj, çöp depolama sorunları olduğunu söyleyen Uğur, ‘’Bunlarla ilgili Büyükşehir olarak çalışmalarımız var. Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak istiyoruz. Danışmanlarım bu konuda hızlı bir çalışma içinde Bandırma’nın bu sorunlarını da Büyükşehir olarak çözmek bizim görevimiz. Su fiyatları olarak bizde Büyükşehir olarak ta sıkıntıdayız. Bu konuda tüm İlçelerde uygulanan faklı fiyat tarifeleri var. Bizim içinde sıkıntı. Büyükşehir olarak 3.yılımızı dolduracağız fakat hepsi aynı anda olmuyor. Ama amacımız Büyükşehir olarak ortak tarifeye geçmek.’’ Dedi.

Bandırma Belediyesi İle Mahkemelik Olduk
Kişisel olarak kimseyle sorunum yok diyen Uğur, ‘’ Büyükşehir Belediyesi olarak herkese eşit mesafedeyim. Ancak Bandırma Belediyesi ile bazı projelerde Mahkemelik olduk. Maalesef Belediye Başkanı Mirza, Milletvekilleri konuşuyor. Tamam konuşsunlar ama bir telefon kadar yakınız. Aramıyor, sormuyorlar, nasıl olacak demiyorlar bizleri zor duruma düşürüyorlar.

Bandırma’da daha rahat hizmet verebilme adına yer istedik ama olmadı. Onlar bizi mahkemeye verdi. Bizde Büyükşehir olarak sıkıntıya düştük. Sonra da Büyükşehir ile anlaşamıyoruz diyorlar. O zamanda Büyükşehir sorunlarımız çözmedi diye demeç veriyorlar. Büyükşehir Belediyesi ile sorunlar olunca onların sorunları da çözülmüyor. Bu konuda yapıcı olmalı, yapıcı davranmalıyız. Diyalog içinde olarak sorunları konuşarak çözmeliyiz.’’ İfadelerini kullandı.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

UĞUR GAZETECİLER CEMİYETİYLE BULUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x