10 KEDİCİĞİ BANDIRMA’DA YATIYORDU… MAHKEME KARARI VERDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adnan Oktar grubuna yönelik davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. İşte 78’i tutuklu 236 sanığa verilen cezalar .  Adnan Oktar, şahsi suçlarından bin 75 yıl hapis cezası aldı. Oktar ile birlikte 14 örgüt yöneticisine oplamda 9 bin 803 6’şar ay hapis cezası verildi.

10 KEDİCİK BANDIRMA’DA YATIYORDU

2018 yılından beri kedicik diye anlatılan kadınlardan 10’u Bandırma Kapalı Ceza Evi’nde yatıyordu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu 78’i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve tutuksuz sanık katıldı.

Mağdur ve müştekilerin de katıldığı duruşmada, çok sayıda taraf avukatı da hazır bulundu. Bir kısım sanıkların son sözlerinin sorulduğu duruşmada daha sonra dosyayı karara bağlayan heyet, alınan kararları açıkladı.

ADNAN OKTAR’A BİN 75 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, sanık Adnan Oktar’ı “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “siyasal veya askeri casusluk”, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme”, 7 kez “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, 27 kez “nitelikli cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eziyet”, “eğitim hakkının engellenmesi”, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi” ve “tehdit” suçlarından toplamda bin 75 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanıklardan Tarkan Yavaş’ı “örgüt yöneticisi olmak”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel istismar”, “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunmak” ve “resmi belge düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak” suçlarından toplamda 211 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan Oktar Babuna hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel istismar” suçlarından 186 yıl hapse karar verildi.

Mahkeme ayrıca örgüt elebaşı ve yönetici konumunda bulunan kişilere verilen bu cezaların “bireysel suçlar” olduğunu bildirerek, örgüt üyesi konumunda olan sanıklara verilen cezaların, yönetici sanıkların cezalarına ekleneceğini kayda geçirdi.

OKTAR HAKKINDA 24 AYRI SUÇLAMA VARDI

Adnan Oktar hakkında, adam öldürmeye teşebbüs, çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetten yoksun kılma, askeri ve siyasi casusluk, kişisel verilerin kaydedilmesi de dahil 24 ayrı suçlama vardı.

Oktar, daha önce yaptığı savunmalarda hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, kimseye cinsel istismarda bulunmadığını, kendisine İngiliz derin devletinin kumpas kurduğunu, FETÖ’yle bağlantısının olmadığını iddia etmişti.

Adnan Oktar suç örgütü soruşturması, 2018 yılı temmuz ayında yapıldı. İstanbul Çengelköy’deki kaçak villaya düzenlenen baskın sırasında Oktar kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Villada yapılan aramada çok sayıda silah bulunmuştu. Örgüt yöneticilerinin mal varlıklarına el konulmuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

10 KEDİCİĞİ BANDIRMA’DA YATIYORDU… MAHKEME KARARI VERDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x