Yeni Sallama Çöp Kovalarında Atık Yönetimine Vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Burhaniye muhtelif bölgelerini 100 adet sallama çöp kovası monte edildi.

Daha temiz bir Burhaniye için gece gündüz çalışarak mesai yapan Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kırsal mahalleler dahil tüm mahalleri sokak sokak dolaşarak çöplerin toplamasının yanı sıra yeni çöp konteynırları ve sallama kovalar ile de çöp sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. 100 adet sallama çöp kovasını şehrin muhtelif yerlerine yerleştiren Burhaniye Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü 27 Ocak 2003 tarihinde Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen 2002-95-EC numaralı zararlı maddelerin elektronik ürünlerde belirli zararlı elementlerin kullanımını kısıtlayan yönerge uyarısı ile birlikte yeni çöp kovalarını yerleştirdi. Bu yönerge ile içinde Kurşun, Kadminyum, Civa ve bromürlü bileşenler gibi insan sağlığına zararlı maddelerin kullanımını yasaklayan ROSH Yönetmeliğinin ibaresi ile asılan yeni sallama çöp kovaları ile Burhaniye Belediyesi atık yönetimi konusunda da bir adım daha attı.

AB verilerine göre, hali hazırda elektrikli ve elektronik ekipman atıklarının, tüm atıkların % 4’üne ya da yıllık 6.5 milyon tona tekabül ettiği tahmin edilmektedir. Bu durum hem tabiatı kirletmekte hem de dünyanın daha az gelişmiş bölgelerine teknoloji akışını engellemektedir. ROHS öncesi çıkan WEEE Direktifi, elektrikli ve elektronik ekipman atıklarının ayrı toplanmasını ve geri kazanımını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda atık yönetimi konusunda da vatandaşlara uyarıda bulanan Burhaniye Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü pil gibi ya da içerisinde zararlı maddelerin bulunduğu elektrik ve elektronik eşyalarının geri dönüşüme verilmesi konusunda hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yeni Sallama Çöp Kovalarında Atık Yönetimine Vurdu

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x