YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ DUALARLA AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Boğazı’na inşa edilen “dünyanın en geniş köprüsü” Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaptırdığı toplu duayla hizmete açıldı.

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılış törenindeki konuşmasına, Arif Nihat Asya’nın “Ey ay-yıldızlı bayrak, dalgalandığın yerde ne korku, ne keder. Gölgende bana da bir yer ver. Sabah olmasın, gün doğmasın ne çıkar, Türkiye’ye ay-yıldızın ışığı yeter” dizelerini okuyarak başladı.

Bugünün İstanbul için büyük bir gün ve 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin yıldönümü. Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alp Arslan’ın ruhu şad olsun. İstanbul kapılarını açan Sultan Fatih Mehmet Han’ın ruhu şad olsun. 15 Temmuz’da Türkiye’nin geleceği için, demokrasimizin yaşaması için hayatını seve seve veren şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize Allah uzun ömürler versin. Bölücü terör örgütünün ülkemize yaptığı kalleş ve hain saldırılara göğsünü siper ederek canını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun.

Sevgili İstanbullular; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne ilave olarak bu kez İstanbul’a yeni bir gerdanlık takıyoruz, Yavuz Sultan Selim geliyor. Yavuz Sultan Selim’le iki kıtayı birbirine bağlıyoruz.

Bugün 26 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz’u başlattığı günün yıldönümü. Büyük Taarruz’la bütün dünyaya Türk’ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür. İşte bugün sevgili İstanbullular; Alp Arslan’ın ordularının, Gazi Mustafa Kemal’in ordularının ve günümüzdeki onların temsilcilerinin Fırat Kalkanı Operasyonunu yürüttüğü gündür. Yahya Kemal ne güzel söylemiş:

Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yarabbi.

Senin uğrunda ölen ordu budur Yarabbi.

Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın,

Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın.

Allah’ın izniyle galibiyet bizimdir, galibiyet bizim olacak inşallah. Çünkü niyetimiz hayır, akıbetimiz hayırdır inşallah.”

KAYNAK: BAŞBAKANLIK

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ DUALARLA AÇILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x