Vücut Sağlığına Önem Verenler Deniz Tuzu Kullanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşlenmemiş, rafine edilmemiş ve doğal mineral zenginliğini koruyan bir tuz olması, deniz tuzunu diğeuzlardan ayırır. Diğer tuzların kullanımı vücudun ağır metallere maruz kalma riskini arttırır. Ağır metaller kanser, kardiyovasküler ve gastrointestinal gibi birçok hastalığa neden olur. 80’e yakın minerali dengeli bir oranda içermesi ve mineral zengini olması nedeniyle deniz tuzu vücut sağlığı açısından oldukça önemli.

Turşulara katılan ve yaprakları salamura etmek için kullanılan deniz tuzu tüm yemeklerde kullanılabilir. Hatta yemeklerde kullanımı yemeğin lezzetini daha da arttırır. Vücutta hücre yenilenmesinde etkili olması, erken yaşlanmayı önlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve besinlerdeki yararlı maddelerin vücuda alınmasını kolaylaştırması deniz tuzunun cazibesini daha da fazlalaştırır.  Deniz tuzu kilo vermek konusunda da etkili olur. Sindirim sıvılarının oluşumunda yardımcı olur. Bu şekilde gıdalar yendikten sonra daha hızlı sindirilebilir. Bu nedenle yemek yaparken daha çok tercih edilmesi gereken bir tuz türüdür.

Deniz tuzu, kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir. Tuz su ile alındığında sodyum ve magnezyum içeriği sayesinde yüksek kolesterol seviyelerinin ve yüksek tansiyonun azaltılmasına yardımcı olur, düzensiz kalp atışlarını düzenler. Böylelikle deniz tuzu damar tıkanıklığı, kalp krizi ve felci önlemeye yardımcı olur.

Deniz tuzu cilt sorunları ve metabolizma sorunları için de kullanılabilir. Yüzdeki siyah noktaları ve akneleri temizleyici özelliğe sahip olması nedeniyle cildi temizler ve yağ dengesini korur. Tırnak hastalıklarına iyi gelmesi, saç derisini rahatlatması vücuda sağladığı faydalar arasındadır. Vücut peelingi için deniz tuzu kullanıldığında derideki çatlakları önlemekte mümkün olabilir.  Selülit giderici bir özelliğe sahip olması kadınların deniz tuzuna ilgi göstermesindeki önemli etkenlerden biri. Cilde esneklik kazandırması ve cildi tazelemesi nedeniyle banyo suyuna deniz tuzu eklenilebilir.

Deniz tuzu saçlar için de oldukça faydalıdır. Islatılan saç kökleri deniz tuzu ile ovularak ölü deri hücrelerinin yok edilmesi sağlanabilir. Bu sayede hem hücrelere oksijen erişimi çok daha kolaylaşacak hem de saçlar güçlenecektir.

Ham deniz tuzu fiyatı için bilgi almak ya da ham deniz tuzu satın almak için  Binbirgida.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Tuz üretimini müşterilerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştirmeyi ilke edinmiş olan Binbir Gıda, İzmir Çamaltı Tuzlası ile Balıkesir Ayvalık Tuzlası’nın işletmeciliğini sürdürüyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Vücut Sağlığına Önem Verenler Deniz Tuzu Kullanıyor

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x