ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PROFESYONELLER İLE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği Kariyer Günleri’nin 5.’si bugün başladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nde iş dünyasının önde gelen profesyonelleri öğrenciler ile bir araya geldi. Ekinliğin açılış konuşmasını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

5. Kariyer Günleri’ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kariyer Günleri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Öğrencilerden büyük ilgi gören Kariyer Günleri’ne Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı, STK temsilcileri, Oda Başkanları ve üyeleri ve sektörün öncü kuruluş temsilcileri katıldılar.

“Kariyer Günleri ile öğrencilerimizin iş dünyasını daha
Yakından tanımasını amaçlıyoruz”

5.Kariyer Günleri açılış töreninde konuşan Rektör Özdemir Kariyer Günleri’nin amaçlarından bahsetti; “Kariyer Günleri’nin genel olarak birkaç tane amacı var. Bunlardan bir tanesi henüz çalışma yaşamına adım atmamış üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce ulusal ve uluslararası ölçekte girişimciler ile kamu ve özel sektörün değerli temsilcilerini bir araya getirerek, öğrencilerimizin firma temsilcilerinin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanmasını sağlamaktır. Bir diğer amaç ise öğrencilerin iş dünyasını ve işletmeleri daha yakından tanımalarını sağlamak ve böylece bir yandan yerel ölçekte iş imkânları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve iş piyasasına girecek öğrencilerimizin iş hayatına daha hazırlıklı olmalarını sağlamak ve işletmelerin aradıkları çalışan profili hakkında bilgi sahibi olmalarına olanak sunmaktır” dedi.

Rektör Özdemir girişimciliğin öneminden de bahsetti; “İş hayatında girişimcilik son derece önemli bir konudur. Girişimcilik dediğimizde üretim faktörlerini bir araya getirmek akla gelmektedir. Her başarılı girişimci kariyer sahibidir. Ekonomik kalkınma ve refah girişimcilerin azmi ve cesareti ile ortaya çıkmaktadır. Her girişimci bir ufuk ve irade sahibi olmalıdır. Bu anlamda genç öğrenci arkadaşlarımıza, genç girişimcilere önemli görevler düşüyor.

Dünyanın ilk 500 markası arasında henüz Türkiye’den bir marka bulunmuyor. Girişimcilik potansiyeli çok yüksek bir ülkeyiz. Ülkemiz artık kabuklarını kırmaktadır. Kariyerini girişimci vizyonla destekleyen dünyanın her köşesinde yatırım yapan, iş kuran on binlerde gencimiz bulunuyor. ABD’den sonra girişimci ruhta dünyada ikinci sıradayız. Girişimcilik endeksi sıralamasına baktığımızda ise 36. sıradayız. Burada da bir gelişme söz konusu. Tabi bunların hepsi gençlerin sayesinde olmaktadır. Geçmişte en iyi işlere sahip olmanızı tavsiye ediyorduk, şimdi yine bunu tavsiye ediyoruz fakat bunun yanında iyi bir girişimci olun diye de tavsiyede bulunuyoruz. Çünkü girişimci olduğunuz da yanınızda onlarca insana da iş imkânı sunuyorsunuz. Devletimiz de girişimciliği oldukça desteklemektedir. Yanık bir mum binlerce mumu yakabilir bu nedenle mesleğinde değerli insanlarla sizleri bir araya getiriyoruz ki sizlerde iş dünyasının bu önemli isimlerinden feyz alırız” dedi.

“Kariyer günleri ile öğrencilerimizin üniversite sonrası hemen iş hayatına atılmasını hedefliyoruz”

Rektör Özdemir’in ardından söz alan isim ise Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı oldu. Balcı İŞKUR’un çalışmaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Balcı; “Kariyer günleri etkinliği her geçen gün inanılmaz ölçüde büyüyor. Bizler Balıkesir İŞKUR olarak istihdam ve işsizlikle mücadele anlamında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Gençlere yönelik üniversitelerde bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Kariyer günleri etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin okullarını bitirir bitirmez hemen iş hayatına başlamalarını amaçlıyoruz. Çalışma hayatında milli seferberliğe hepimizin destek vermesi lazım. Okulu bitiren arkadaşlarımız lütfen İŞKUR ile irtibat kursunlar ve İŞKUR’un onlara sunduğu imkânlardan faydalansınlar” dedi.

Açılış töreninde son olarak Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar söz aldı ve etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış töreninin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in moderatörlüğünde Gönen Belediye Başkanı ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı İsmail Tunçbilek’in katılımı ile ilk panel gerçekleştirildi.

KAYNAK: İlkhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PROFESYONELLER İLE BULUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x