ULU ÇINARLARIMIZA ŞEFKAT ELİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir’in Yaşlı Çınarı 101 yaşındaki Emine Emir’i evinde ziyaret etti.

Vali Yazıcı, ziyarette bulunduğu 1916 doğumlu Emine Teyze, eşi ve yakınları ile uzun uzun sohbet etti.
Vali Yazıcı ziyarette, yaşlılardan öğreneceğimiz çok şeyler olduğunu söyledi.

BELİRLİ GÜN VE HAFTALARDA HATIRLAMAK YETERLİ DEĞİL
Balıkesir genelinde yaşlı çınarları bularak onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Karesi Üçpınar Mahallesinde ikamet eden ilimizin en yaşlılarından 1916 doğumlu Emine Emir teyzemizi ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Allah sağlıklı ve hayırlı ömür versin. Yaşlılarımızı sadece belirli gün ve haftalarda hatırlamak yeterli değil. Onlarla ilgilenmek için akrabalık bağımızın olması da gerekmiyor. Çevremizdeki, mahallelerimizdeki yaşlılarımızı ziyaret edelim. Onlarla bir arada olarak mutlu edelim.”dedi.

HER ZAMAN İHTİYACI OLANIN YANINDAYIZ
Valilik olarak yaşlı vatandaşlarımızı daima baş tacı ettiklerini belirten Vali Yazıcı, “Her zaman ihtiyacı olanın yanındayız. Bugünlere gelmemiz de büyük emekleri olan büyüklerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, yaşama güvenle bakmamızı sağlayacak ve gelecek kaygılarımızı azaltacaktır.  Balıkesir Valiliği olarak,  bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlamak önceliklerimiz arasındadır. ” ifadelerini kullandı.

SEVGİ VE HÜRMETİ GÖSTERMELİYİZ
Kültürümüzde yaşlı insanlarımızın ayrı bir değeri ve önemi olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi ve hürmeti göstermeliyiz. Yaşlılarımızın yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz. Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir.” dedi.

DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ YAŞLILARIMIZIN ÜZERİNDE
Vali Yazıcı, ziyaretlerde eli öpülesi yaşlılara bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. Yaşlılar ise devletin sıkıntılarıyla yeterince ilgilendiğini belirterek dua edip misafirperverliklerini ortaya koymaya çalıştılar. Çay ikramında bulunan yaşlıların evlerinde bakımlarını üstlenen yakınları da ziyaretin kendilerinin çok sevindirdiğini belirttiler. Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyaretlerde hem eskiler yad edildi hem de hatıra fotoğrafları çektirilerek bu anlar ölümsüzleştirildi.
Vali Ersin Yazıcı’ya ziyareti sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz eşlik etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ULU ÇINARLARIMIZA ŞEFKAT ELİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x