TERÖRE TEPKİ YAĞDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ortaköy’de yılbaşı programı sırasında düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Hatice Koç, Erdek’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
Hatice Koç’un 3 yaşındaki kızı Akmer Hiranur da akrabalarının kucağında annesinin cenaze törenine katıldı.

TERÖRE TEPKİ YAĞDI
Çarşı Camii’ndeki cenaze törenine Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte yaklaşık 3 bin Erdek’li katıldı.
Cenaze töreninde teröre tepki yağdı. Cenaze namazının ardından Hatice Koç, Erdek şehir mezarlığında toprağa verildi.

“O ÖLMEYEYDİ BEN ÖLEYDİM”
Ortaköy’deki gece kulübü Reina’da yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleşen terör saldırısında yaşamını yitiren özel güvenlik görevlisi Hatice Koç Karcılar’ın cenazesi dün akşam Erdek’e getirildi. Aslen Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Yeşilbük Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 20 yıldan beri Erdek’te yaşayan Abdullah- Döndü Koç’un üç çocuğunun en büyüğü olan Hatice Koç Karcılar’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi bu sabah önce ailesinin oturduğu evin önüne getirildi. Evlerinin önünde helallik alındığı sırada Hatice Koç’un annesi Döndü Koç, “Yavrum, o ölmeyeydi de ben öleydim. Gencecikti” diyerek gözyaşı döktü.

“YAPMA DEDİM, GİTME DEDİM AMA DİNLEMEDİ”
Erdek Atatürk Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Abdullah Koç, kızının 5 yıldan beri çeşitli güvenlik kuruluşlarında çalıştığını ve mesleğini çok sevdiğini söyledi. Teröre lanet okuyan Abdullah Koç, “Ne diyeyim Allah belalarını versin. Bunlar kazanamazlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mesleğini çok sevdiğinden de bunlar oldu. Cesurdu, yürekliydi. ‘Yapma’ dedim, ‘gitme’ dedim ama dinlemedi.

“BABA GÖREV İCABI GİTMEM LAZIM DEDİ”
Hatta son olaylarda, ‘ortalık karışık kalabalık yerlere gitme’ dedim. 3-4 gün önce buradaydı ‘Baba görevimiz icabı gitmemiz lazım’ dedi. Önüne geçemedik” dedi.
Cenazeyle birlikte Erdek’e gelen Hatice Koç’un iş arkadaşı yakın koruma Sertaç Gülday da o akşam yaşadıklarını anlattı. Gülday, “Beraber çalışırdık ama bu sefer ne hikmetse aramadı. Haber alınca bizden kimler var diye araştırınca ilk duyduğum insan Hatice oldu. Telefonla aradığımda karşıma polis memuru çıktı ve teşhis için çağırdılar. Neticesinde morgdan teslim aldık. Çıkardık getirdik” diye konuştu.

HER TÜRLÜ ŞİDDET VE TERÖRÜ LANETLİYORUM
Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı açıklamada, “Nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun her türlü şiddet ve terörü lanetliyorum.” dedi.

TERÖR BİR KEZ DAHA ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadelenin, kararlılıkla devam ettirileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Terörün bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiği bu saldırı, teröristlerin insanlık değerlerinden ne kadar uzak olduklarını tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki: Bu saldırılar, Devletimizi ve milletimizi, sorunları çözme irademizi asla zayıflatamayacaktır. Bu saldırılar karşısında, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizdeki istikrarın bozulması için çaba gösteren mihrakların eylemleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Teröre karşı en güçlü mücadele şeklimiz millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumamızdır! “dedi.
Gazetemize konuyla ilgili açıklama yapan Bandırma Ak Parti İlçe Teşkilat başkanı Alp Bostancı’da
“Ne yazık ki terörün hain ve kirli yüzünü bir kez daha görmüş bulunmaktayız. İnsanlıktan nasibini almamış bu hainler 39 vatandaşımızı daha katlettiler ve onlarca vatandaşımızın yaralanmasına sebep oldular. Gerçekleştirilen bu terörist eylemlerin amaçlarını tüm Türkiye biliyor. Bu hainler ülkedeki istikrarı, güven ortamını bozmak adına yaptıkları bu eylemlerle hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunlarla baş edebilecek güce sahiptir ve en yakın zamanda bu eylemleri yapanların ve arkasındaki şer odaklarının cezası verilecektir. Başta Hatice Karcılar kardeşimiz olmak üzere bu hain saldırıda hayatını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, dost ve akrabalarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” Dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan EVRENSEL KATKI TOPLAMA BEDELİ HAKKINDA AÇIKLAMA başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TERÖRE TEPKİ YAĞDI!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x