TANRIKUT: SİGORTA KAPSAMINDA OLAN HİZMETLER PARALI HALE GETİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tük-Der Bandırma şube başkanı Mehmet Tanrıkut düzenlediği basın toplantısında özel sağlık hizmetlerinden alınan ücretleri eleştirerek ” Sağlık hizmetleri her geçen gün daha da ücretli hale getiriliyor.

Önceki yıllarda sosyal sigorta kapsamında ücretsiz olan birçok tedavi artık paralı hale geldi. AKP hükümeti iktidara geldiğinde sağlık hizmetleri ile ilgili hastane kuyrukları da kimse beklemeyecek, herkes istediği hastaneye gidecek, sağlık hizmetlerine kolayca ulaşa bilinecek vaatlerinde bulunmuştu. Ancak sağlıkta reform diyerek hayata geçirilmeye çalışılan uygulamalar ücretsiz olması gerekirken cebimizden yüklü paralar öder hale geldik. Bu gün hastanelerde farklı isimler altında birçok ücret alınmaktadır. Genel Sağlık Sigortası kapsamında olanlar ve bakmakla hükümlü olduğu kişiler devlet hastaneleri için 5 TL. Özel Hastaneler için 12 TL. katkı payı ödemek zorundadır. Yapılan son değişiklikle özel hastaneler tarafından alınacak ilave ücret oranı yüzde 200 ‘e kadar çıkabilmektedir. Bir örnek verecek olursak 30 TL. katkı payı ödeyen hastadan özel hastane 60 liraya kadar ücret alabilir. Ayrıca özel hastaneler ilave ücret oranlarını hastaların görebileceği şekilde 50×50 ebatlarında bir listeyi asmaları gerekmektedir. şu durumlardaki hastalardan ücret talep edilmez; acil servis, yoğun bakım yanık tedavisi, kanser tedavisi, yeni doğana verilen hizmetler, organ doku ve hücre nakilleri, doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemler diyaliz tedavileri, kalp-damar cerrahi işlemleri. Derneğimize son günlerde özle hastane ve sağlık kuruluşları tarafından fazla fark ücreti ve acil servis hizmetlerinden ücret alındığı ile ilgili şikâyetler gelmiştir. Özel hastaneler hasta ve hasta yakınlarının bilgi eksikliğini tecrübesizliğini ve mecburiyetini kötüye kullanarak almaları gereken orandan fazla fark ücreti ve muayeneye bağlı tetkik ve tahlil ücretleri alarak haksız kazanç elde etmektedirler bu yola başvuran sağlık kuruluşları yasal mevzuatları ihlal etmektedirler. Halkımız haksız yere ücret alınması durumunda sosyal güvenlik kurumuna, sağlık müdürlüğüne, sağlık bakanlığına şikâyette bulunabilirler. Hastalar SGK’nın SUT(sağlık uygulama tebliği )internet sayfasından hastanelere ödedikleri ek ilave ücretlerinin yasal olup olmadığını denetleyebilirler. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarında yasal sınırın üzerinde kendilerinden ek ücret alındığını İddia eden hastalarımıza derneğimize başvurmaları halinde her türlü hukuki yardım yapılacaktır.” dedi.

Kaynak: İlk Haber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TANRIKUT: SİGORTA KAPSAMINDA OLAN HİZMETLER PARALI HALE GETİRİLDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x