Şenveli: yılda 110 bin kişi sigaradan ölüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında “Türkiye’de yılda 110 bin kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Yetişkin nüfusun yaklaşık üçte biri sigara içmektedir. İçinde 4 bin’e yakın zararlı maddeler buluna sigara dünyadaki en büyük felaket ve insanlık sorunudur. Bu nedenle sigarasız bir dünya için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi.

Şenveli, sigaranın içeriğinde bağımlılık yapan nikotin başta olmak üzere birçok zararlı kimyasal madde bulunduğunu, bu maddelerin başta akciğer kanseri olmak üzere, rahim kanseri, prostat kanseri, karaciğer kanseri, mide kanseri, boğaz kanseri, ağız kanseri, göğüs kanseri, kalp hastalıkları ve çeşitli solunum hastalıkları gibi birçok ciddi hastalığın temel nedeni olduğunu söyledi.

Sigara bağımlılarına biran öce sigarayı bırakma çağrısında bulunan Şenveli “Sigarayı bırakmaya karar vermenin, bir gün bütün bağımlıların karşı karşıya kalacağı bir sorundur. Sigarayı bırakmanın en gerekli şartı motivasyondur. Kişinin motivasyonunu sürekli yüksek tutması, bunu bir refleks olarak yaşamının odağına yerleştirmesi gerekir. Sigarayı bırakmak isteyen bir kişi öncelikle kendine inanmalı ve güvenmelidir” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Şenveli: yılda 110 bin kişi sigaradan ölüyor

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x