Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Balıkesir’e bir baraj daha kazandırıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“ADALI BARAJI’NI EN KISA ZAMANDA HİZMETE ALACAĞIZ”…
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’de inşa edilecek Adalı Barajı’nı en kısa zamanda hizmete alacaklarını kaydederek “Balıkesir, Bakanlık olarak en çok yatırım yaptığımız illerin başında geliyor. Bu güzel şehrimize bir baraj daha kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Adalı Barajı’nın İnşaat Sözleşmesi İmzalandı
Adalı Barajı Balıkesir İli, Bigadiç İlçesi, Adalı Köyü Kocadere üzerinde yer alıyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın temelden yüksekliği 75,50 metre, gövde dolgu hacmi ise yaklaşık 2,5 milyon metreküp olacak.
Hizmete alındığında 23 bin 970 dekar arazinin modern sistemlerle sulanmasını temin edecek olan Adalı Barajı’nın sözleşmesi DSİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen merasimle imzalandı.
“Adalı Barajı ile Yöre Toprakları Modern Sulama Sistemine Kavuşacak”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Adalı Barajı’nın devreye girmesiyle bölgede toplam 23 bin 970 dekar zirai arazi modern sulama suyuna kavuşacak. Münbit topraklara bereket gelecek, ürün çeşitliliği artacak ve çiftçilerimizin yüzü gülecek” dedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca en kısa zamanda hizmete alacakları Adalı Barajı’nın Balıkesir’e hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Balıkesir’e bir baraj daha kazandırıyoruz”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x