PERVİN BULDAN’IN ZORLA GÖZALTI İDDİALARI YALAN ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İfade vermek için emniyete gelen Pervin Buldan, zorla gözaltına alındığını iddia etti ama adliyedeki kamera görüntülerini hesap edemedi.

Dün akşam TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan açılan dava kapsamında Diyarbakır Adliyesinde ifade verdi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ İDDİALARI YALANLADI
Ardından Diyarbakır Valiliğinden, Pervin Buldan’ın, hakkındaki dava kapsamında ifade vermesine ilişkin bazı basın yayın organlarında gözaltına alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

HAKKINDA GÖZALTI KARARI YOK
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Buldan’ın gözaltı işlemi için emniyete götürülmediği, herhangi bir sağlık kontrolünden de geçirilmediği belirlendi.

BULDAN: POLİS ARACIYLA GETİRİLDİM
Ancak adliye çıkışında Pervin Buldan Diyarbakır Valiliği’nin açıklamalarının ‘yalan’ olduğunu iddia etti. Buldan “Polisler bulunduğum oteli bastılar. Zorla gözaltına alarak polis aracıyla beni götürdüler. Arkadaşlar da yanımdaydı.” dedi.

ADLİYE KAMERALARINDA KENDİ ARACIYLA GELDİĞİ GÖRÜLÜYOR
Ancak Buldan’ın iddialarını kamera görüntüleri yalanladı. Bahsettiği şekilde gözaltına alınarak getirilmediği adliye binasındaki güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kamera kayıtlarında Buldan’ın Diyarbakır Adliyesine polis aracıyla değil kendi aracıyla geldiği görülüyor.

Buldan’ın ayrıca adliyede rahat tavırlar sergilediği ve telefonla konuştuğu dikkati çekiyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

PERVİN BULDAN’IN ZORLA GÖZALTI İDDİALARI YALAN ÇIKTI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x