Öğrenciler iş dünyası ile buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu ile İşletme ve Ekonomi Kulübü ortaklığıyla düzenlenen kariyer günleri Salı günü üniversitenin konferans salonunda start aldı.

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretim üyeleri ve kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı. “Kariyer Günleri” açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, gençliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çaba harcadıklarını belirti. Balcı, 2015 yılında 17 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini vurgularken, bunun 5 binini ise Bandırma’da işe yerleştirilenlerin oluşturduğunu açıkladı. Balıkesir Merkez Müdürlüğü’nün yanı sıra Bandırma ve Edremit’te de şubelerinin bulunduğuna işaret eden Balcı “Ayrıca, 6 bin kişiyi toplum yararına programlarda eğitip bilgilendirdik. Hâlen bu programımıza 2.500 kişi devam ediyor. Yine hâlen Bandırma’da, kurumumuzdan 10 kişi üniversitede, 100 kişi Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nde(Eski Merinos Çiftliği), 150 kişi ise Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında çalışıyor. Bu arada 2.500 kişiye de mesleki eğitim verildi. 2 bin gencimiz iş yaşamına atıldı ve işbaşı eğitim programlarından yararlandırıldı.”dedi. Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasında, “Kariyer Günü” etkinliğinin amacının, öğrencileri işverenler ve iş dünyasının yöneticileri ile bir araya getirerek, onların başarı öykülerini anlattırıp, öğrencilerin, onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Özdemir, bu etkinliklerin artarak süreceğini belirtti. Sonel ”Kapım sizlere her zaman açık” Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de konuşmasında, geleceğin Türkiye’sinde gençlerden çok şey beklediklerinin altını çizerken, gençlere, “Kendinizi çok iyi yetiştirin. Hocalarınızdan ve iş dünyasından çok iyi yararlanın. Okulu bitirdikten sonra gireceğiniz işi de severek yapın ve mutlu olun. Kapım, her zaman sizlere açıktır” diye seslendi. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Serap Palaz’ın yönetiminde gerçekleşen ilk panelde BU Piliç CEO’su Onur Özkul, Ekin Ata Yönetim Kurulu Üyesi ve Bandırma Genel Müdürü Funda Seçil Avcı ve Malatya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Turgut, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşıp, soruları yanıtladı. Panelden sonra, bu üç kuruluşun, üç öğrenciye verecekleri burs, kura ile belirlendi. Panelin sonunda Kaymakam Tuncay Sonel ve üç paneliste plâketleri takdim edildi.Kariyer Günleri 15 – 17 Mart tarihleri arasında devam edecek.

Haber Merkezi/Banses Gazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Öğrenciler iş dünyası ile buluştu

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x