Mahalle Otoparka Döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte otopark ihtiyacını karşılamak için Büyükşehir Belediyesi otopark sayısını arttırmasına rağmen duyarsız araç sürücüleri Karesi ve Hacı İsmail Mahallesi sakinlerini çileden çıkartıyor.

Şehrin merkezinde bulunan Karesi ve Hacı İsmail Mahallesi sakinleri, duyarsız araç sahiplerinin yayaları hiç bir şekilde düşünmeden gelişi güzel dar yollara, kaldırımlara park yapmasına isyan ediyor. Zaten dar olan yollar parklanmalardan dolayı yaşanabilecek yangın ve hastalar karşısında itfaiye ve ambulansların istenilen yere geç ulaşmasına neden oluyor. Konuyla ilgili olarak mahalle halkının sorunlarını dile getiren Karesi Mahalle Muhtarı Cengiz Sandıkçı “Karesi Mahallemizde ahşap eski evler binalarımız çok, dar sokakları olmasından dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Allah göstermesin bir yangın çıksa itfaiye bu sokaklara girmekte zorlanıyor. Ambulans hasta almak için gelse aynı şekilde. Üstüne üslük birde bu dar yollara bilinçsiz araç sahipleri tarafından park edilen araçlar eklenince mahallemiz sakinleri için büyük bir risk ve tehlike oluşturuyor. İnsanlar çarşıya geldiği zaman bizim dar sokaklarımıza arabalarını koyup işine gidiyor. Edip Başkanımız Büyükşehir Belediyesi olarak otopark sayısını arttırdı gidip oraya koyacağına gelip buraya park etmeyi tercih ediyorlar. Edip Başkanım yetiş lütfen bu soruna bir çare istiyoruz.Tek sıradan sonra parklanmalar 2. sırada olmaya başladı. İnsanın hastası olsa ambulans gelse hastasını çıkartacak durumda olmuyor. Bundan biz mahalle olarak çok şikayetçiyiz. Artık trafikmi önlem alacak belediyemi önlem alacak bilemiyorum ama ne gerekiryorsa yapılmasını bekliyoruz. 3-5 kuruş vermemek için vatandaşların hayatını riske atıyorlar, zaten bu sokaklar mahallemiz  otopark haline geldi”dedi.

PARK EDEN ARAÇLARDAN YILDIK

Hacı İsmail Mahalle Muhtarı Ahmet Tahir Çabuk ise mahalle olarak park edilen araçlardan yıldıklarını ifade ederek “Mahallemizin sokakları dar, birde bu araçların bizim sokaklara park etmesi hem trafiği, hemde sakinlerin yoldan geçmesini zorluyor ve tehlikeye sokuyor. Buna acil ve kesin çözüm bulunması gerekiyor. Mahallemizde bundan 5-6 ay önce bir yangın çıkmıştı, itfaiye ekipleri ve ambulans geçecek yer yol bulamadı, nerelerden dolaşıp geldi. Öte yandan Paşa Camiinin orasıda aynı şekilde bırakın tek şeridi çift şerit park yapılmasından dolayı cenaze arabaları ve otobüsler bile geçemiyor. Emniyetin buna kısa sürede çözüm bulması gerekir. Edip Başkan o kadar park yeri açtı para vermemek için buralara kadar gelip dar yollara park ederek vatandaşın an ve mal güvenliğini tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok”şeklinde konuştu.

Haber Yeni Gazetem

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Mahalle Otoparka Döndü

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x