Kuzuya Evde Bakıyorlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Balıkesir’de, annesi emzirmediği için sahibi tarafından biberonla beslenen ve altı bebek beziyle bağlanarak evde bakılan üç haftalık kuzu, ailenin maskotu oldu
– Kuzunun sahibi Kırca:
– “Henüz daha küçücük bir kuzu olduğu için evin her yanını kirletiyordu. Ben de çareyi minik bebekler gibi kuzucuğumun altını bağlayarak bu sorunu çözdüm”
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Üçkabaağaç’ta, annesi emzirmediği için sahibi tarafından biberonla beslenen ve altı bebek beziyle bağlanarak evde bakılan üç haftalık kuzu, ailenin maskotu oldu.
Üçkabağaç Mahallesi’nde oturan Birsen-Erdal Kırca çiftine ait “Karagöz” adlı koyun, üç hafta önce üç kuzu dünyaya getirdi. İkisi erkek biri dişi olan kuzulara, “Ahmet”, “Mehmet” ve “Fatma” adı verildi.
Anne koyunun, iki erkek kuzusunun aksine, dişi olanı emzirmemesi ve dışlaması üzerine Kırca Ailesi, minik kuzuyu biberonla beslemeye başladı.
Kardeşleri gibi doğal yollardan beslenemediği için gelişemeyen ve dışarıda ayakları üzerinde durmakta güçlük çeken minik kuzu, daha sonra eve alındı.
Dışkısıyla evi kirletmemesi için altı bebek beziyle bağlanan kuzu, günde 8-10 adet bez kirlettiği için masrafa soktuğu sahiplerini kara kara düşündürüyor.
– “Altını bağlayarak sorunu çözdüm”
Minik kuzuya bebek gibi bakan Birsen Kırca,  yaptığı açıklamada, annesinin kuzuyu yanına bile sokmadığını, bu yüzden de emzirmediğini söyledi.
Kırca, annesinin bakmadığı kuzuyu zayıf düşünce eve almak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Henüz daha küçücük bir kuzu olduğu için evin her yanını kirletiyordu. Ben de çareyi minik bebekler gibi kuzucuğumun altını bağlayarak bu sorunu çözdüm. Güzel havalarda bile dışarı çıkardığımda zavallı hayvan üşüyor ve titreyerek eve girme ihtiyacını hissediyor. Biz de bu savunmasız hayvanı ister istemez bu şekilde korumaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Erdal Kırca da kuzuyu çocuğu gibi gördüğünü ifade ederek, “Bir anda evimizin neşe kaynağı oldu. Onu büyüdüğünde bile asla kesmeyeceğim. Yavrularını da büyüteceğim. O artık bizim ailenin bir parçası oldu.” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı da kendi adının verildiğini öğrendiğinde minik kuzuyu hemen görmek istediğini söyleyerek, “Koştum geldim ve Fatma’yı gördüm. Minicikti, henüz göbeği bile düşmemişti. Evin içinde besliyorlardı. Ona benim adımı koymuşlar. Fatma’nın ‘Ahmet’ ve ‘Mehmet’ adlarını taşıyan iki de sevimli kardeşi var. Şimdi ben bu kuzuları görmeden edemiyorum. Hele hele Fatma’yı özlüyorum” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kuzuya Evde Bakıyorlar!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x