KAMUDA TOPLAM 11 BİN 240 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtulmuş, “Kamudan 111 bin 240 kişi görevinden ihraç edildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından Bakanlar Kurulu toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

“Şimdiye kadar 26 KHK çıkarıldı. 111 bin 240 ihraç gerçekleşti. 32 bin 180 kamu görevinden uzaklaştırma gerçekleşti. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğini düşünürsek mücadelenin devam edeceği görülüyor.

“966 ŞİRKETE EL KOYULDU”
Çok geniş bir finansal güce sahiptiler. Bir maske takarak yıllarca hayır kurumu gibi kendilerini göstermeleriyle büyük bir madde imkana sahip oldular. FETÖ ile ilişkili 966 şirkete el koyuldu. Dördüncüsü, sürecin kurumsal ve hukuki altyapısının hazırlanması. Maarif Vakfımız önemli bir eğitim kurumu olarak FETÖ’nün işgal ettiği yerleri alarak inşallah onları oradan çıkartacak. OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı.

OHAL KOMİSYONUNA 3 BİN 28 BAŞVURU
Mahkemelerimiz açık, hukukun üstünlüğü prensipleri içerisinde hareket ediyor ama bunların (FETÖ sanıkları) tektip elbiseyle mahkemelere getirilmesi daha doğru bir yoldur. Bununla ilgili çalışmalarda Adalet Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı.

FETÖ ELEBAŞININ ABD’DE YAPTIĞI RÖPORTAJ
Mahkemeler karşısında hesap veren örgüt üyelerine mesaj veren ve Türkiye’yi tehdit eden mesajlar var. ABD’den isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar insanı şehit edecek demokrasiyi rafa kaldıracak bu örgüt lideri hiçbir şey olmamış Pensilvanya’da röportaj verecek. Türkiye’ye bir takım tehditler edecek. NATO’da şu kadar yıllık ittifakımız var. Türkiye ile ABD ilişkilerinin bu kadar yıllı geçmiş var. ABD’nin bu adamı derhal derdest edip tutuklaması gerekir. Tutuklamıyorsanız en azından faaliyetlerini kısıtlayın. Oradan faaliyetlerini sürdürmesi bu kabul edilemez.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KAMUDA TOPLAM 11 BİN 240 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x