İlk ders laiklik olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Bandırma Şube Başkanı Kadir Taylan, 3 Mart 1924 Tevhidi Tedrisat (Öğrenimin Birleştirilmesi) kanunun yıl dönümünde, tüm okullarda ilk ders saatinde ‘laiklik’ konusunun anlatılacağını söyledi.
Eğitim-İş’in laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verdiğini kaydeden Taylan, kişilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanmalarını ya da baskı altına alınmalarını da kabul etmediklerini ifade etti. Eğitim-İş olarak ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunduklarının altını çizen Taylan, bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele ettiklerini anlattı.
Taylan: “Bu amaçla, AKP iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı başta Eğitim-İş üyesi öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenler; 3 Devrim Yasası’nın Kabulünün 92. Yıldönümü olan 3 Mart 2016 tarihinde, Eğitim-İş tarafından hazırlanan ders planı dahilinde ülke genelinde tüm okullarda ilk ders saatinde ‘laiklik’ konusunu anlatacaklardır” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlk ders laiklik olacak

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x