PROF. DR. AHMET DERVİŞOĞLU SÖYLEŞİSİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun katılımı ile “İki Misli Yaşamak” Söyleşisi Düzenlendi.

İTÜ Elektrik – Elektronik Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun katılımı ile değerler, rasyonel düşünce, eğitim, insan sevgisi konuları hakkında “İki Misli Yaşamak” konulu söyleşi düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Prof. Dr. Dervişoğlu, “Eğitim benim hem işim, hem hobimdir. Bir kişi değerli bir akademisyen olacaksa, mutlaka olmalıdır. Bütün dünyada başarılı akademisyenlere ihtiyaç var, özellikle Türkiye’de. İnsanların yükselebileceği yere kadar yükselmemesi ülke için büyük bir israftır. En önemli güç ise bilgidir. Ülkemizde öğretim üyesi eksikliği bulunmaktadır. Zamanı daha iyi değerlendirmeliyiz ve tempomuzu hızlandırmalıyız. Hayat fırsatları değerlendirme arenasıdır. İki kişi vardır, bunlardan biri karşısına çıkan fırsatı değerlendirerek diğerinin önüne geçebilir. Ve bir insanı en mutsuz eden şey eşit olduğu kişinin onun önüne geçmesidir.” dedi.

Üniversite eğitiminin öğrenciye neler kazandırdığı hakkında da bilgi veren Dervişoğlu; “ Devamlı öğrenmesini öğrenen insan yetiştirilmelidir. Üniversitede vaktini iyi değerlendiren öğrenci bunun hayatı boyunca yarını görür. Kolay öğrencinin aleyhinedir. Zor dersler öğretilmelidir. Ve öğrenciler derslere devam etmelidir. Düzgün ve etkin çalışmayıp zekası ile idare etmek akılsızlıktır; işi kurnazlığa dökmek ahlaksızlıktır. Yani esas olan alın teridir, azimdir. Bir insanın kendini bilmesi gerekmektedir. İşini iyi yapan kişi mutludur, saygındır. İyi yaptığınız işi yapmaya çalışın. İşini özenerek ve en iyi şekilde yapacaksın, ister öğrenci ol, ister öğretim elemanı, işçi, memur. Mutluluğun temel koşulu da budur.” diye konuştu.

Öğrencilerden büyük ilgi gören söyleşi sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Prof. Dr. Dervişoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Söyleşi topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

PROF. DR. AHMET DERVİŞOĞLU SÖYLEŞİSİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x