HER ZAMAN HER YERDE BENGİ VAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda sürdürmekte olduğumuz eğitim-öğretim sistemlerinde kaliteyi artırmak için sonuç odaklı çalışmalarımızın etkin olması açısından Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi uygulamaları devam ediyor.

BENGİ TÜM BALIKESİR’DE
Eğitim ve öğretim bütün paydaşları ve bütün süreçleri de içine almaktadır. Bu nedenle BENGİ hem yabancı dil öğretimini, hem değerler eğitimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitim temelli yaklaşımdan kendini kurtarıp, hem eğitimi hem de öğretimi kapsayan yeni bir projedir. Amacı insanları zorunluluk kavramından uzaklaştırıp, gönüllülük ve isteklilik kavramına yönlendirmektir. Sadece öğrencilerin eğitilip, ödüllendirilmesini değil, öğretmenlerin ve velilerinde eğitilip, ödüllendirilmesini içermektedir.
Hep beraber BENGİ’yi büyütmek ve büyüyen yapraklarında eğitim ve öğretime dair her hayalimizin gerçekleştiğini görmek en büyük amacımızdır.
BENGİ Projesine destek vermeye devam eden ilçelerimizde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

EDREMİT BENGİ İLE YOLUNA DEVAM EDİYOR
Gelecek nesilleri Türkiye’nin 2023 vizyonuna göre yetiştirmek amacıyla Balıkesir ilimizde uygulanan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tüm hızıyla Edremit’te yoluna devam ediyor.

Geçen eğitim yılında BENGİ Projesini sahiplenen ve proje kapsamında birçok etkinlik ve faaliyet gerçekleştiren okullarımız bu yıl da BENGİ Projesi kapsamında etkinlik ve faaliyetlerini uygulamaya başladı. Bu kapsamda Edremit Şehit Kadri Altınöz Ortaokulunu ziyaret eden İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, kitap okuma saatinde okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte kitap okuyarak kitap okumanın başarıda önemli bir etken olduğunu vurgulayan Kaymakam Sırmalı başarıya giden yolda kitapları adres gösterdi.
Şehit Kadri Altınöz Ortaokulunda öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Sırmalı, öğrencilere kitabın hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyerek, hayatı anlamaları ve başarılı olabilmeleri için çok kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
Daha sonra öğretmeler odasını ziyaret eden Kaymakam Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Koç öğretmenler ile sohbet ederek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

BENGİ PROJESİNİ SAHİPLENDİK
Vali Ersin Yazıcı’nın başlatmış olduğu BENGİ Projesi ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Sırmalı; yürütülen proje ile akademik başarıların arttırılması, değerler eğitimine önem verilmesi, okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi ve okul-aile-toplum ilişkisinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini belirterek; “İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile birlikte yeni eğitim öğretim döneminde de BENGİ yolculuğuna çıkmaya, okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile buluşmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda ilçemizde BENGİ Projesini sahiplenen idarecilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KİTAPSIZ BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ
Edremit Şehit Öğretmenler İlkokulunu da ziyaret eden İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç kitap okuma saatinde öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
3. sınıf öğrencileriyle birlikte kitap okuyan Kaymakam Sırmalı kitap okuma etkinliğinin akabinde öğrencilere kitap hediye ederek BENGİ Projesi hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerle sohbet eden ve kitap okumanın öneminden bahseden Kaymakam Sırmalı kitapsız bir dünyanın düşünülemeyeceğini söyledi.
Okuma etkinliğinin akabinde öğretmenler odasında öğretmenler ve okul müdürleriyle bir araya gelen Kaymakam Sırmalı, “Çocuklar bizim geleceğimiz, onların iyi bir şekilde yetişmeleri, hayata güvenle bakmaları bizim için çok önemli bu nedenle çocuklarımızın eğitimi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
BENGİ projesi kapsamında kitap okuma alışkanlığının öğrencilere kazandırıldığını ifade eden Kaymakam Sırmalı, kitap okuyan bir neslin yetişmesine katkı sağlamak adına BENGİ Projesine her yönüyle destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

MARMARA, BENGİ İLE GELECEĞE DOĞRU
Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, BENGİ Projesi kapsamında Marmara Merkez İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek, hem öğrencilerle kitap okudu, hem de sohbet etti.
Kaymakam Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Okul Müdürü ve Öğretmenlerin katılımlarıyla öğretmenler odasında bir toplantı gerçekleştirdi.
Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Kaymakam Tunç, BENGİ Projesi kapsamında başarılı sosyal bireyler yetiştirilmesinin önemine değindi.

Kaymakam Tunç daha sonra idareciler, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte haftalık kitap okuma saatine katıldılar. Okuma saati sonrası öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Tunç, hedeflerine ulaşmaları için planlı programlı çalışmaları ve sportif faaliyetlerde aktif olmaları gerektiğini belirterek öğrencilerin taleplerini dinledi.

Kaymakam Tunç, BENGİ Projesi kapsamında Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesini de ziyaret ederek, hem öğrencilerle kitap okudu, hem de sohbet etti.
Kaymakam Tunç, hayatınız boyunca hedefleriniz olmalı ve gerçekleştirmek istediğiniz bir hedef için mücadele etmeniz gerekir, hedef seçilmeden hiçbir başarı elde edilemez. Gençlerimizin hayat boyu öğrenme kapsamında zoraki değil severek eğitim-öğretime devam etmeleri ve hayata daima pozitif çerçeveden bakmaları gerektiğini önemle ifade etti.

SAVAŞTEPE’DE BENGİ RÜZGÂRI
Savaştepe Kaymakamı Fikret Zaman BENGİ Projesi kapsamında Ali Şuuri Ortaokulu ile Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında kitap okuma saati ile sohbet programları gerçekleştirildi.
BENGİ Projesi kapsamında ayrıca İlçe Kaymakamı Fikret Zaman Başkanlığında okullardaki Rehberlik Öğretmenlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERELİM
Eğitimin önemine vurgu yapan Kaymakam Fikret Zaman, ‘”Eğitim ve öğretimde anne-babanın da önemli role sahip olduğu gerçeğinden hareketle sizlerin desteği ile bu öğrencilerimizin aileleri içinde seminerler düzenleyerek, ilerleyen zamanda öğrenci ailelerini ziyaret etmenizde yarar görüyorum, Projenin eğitim kalitesinin artırılmasında büyük katkısı olacağından Bengi projesine büyük önem veriyoruz. Akademik başarının yanı sıra değerler eğitimine de önem verelim. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Okullarda sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verelim. Öğrencilerimiz birlik beraberlik, kaynaşma ve dayanışmayı öğrensin. Okullardaki sportif faaliyetlere ağırlık verilmeli.’” dedi.

GÖMEÇ, BENGİ İLE OKUYOR
Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun BENGİ Projesi kapsamında Gömeç Anadolu Lisesi ile Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulunu ziyaret etti. Okullarda düzenlenen Kitap okuma etkinliklerine katılan Kaymakam Coşğun öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

ALTIEYLÜL’DE BENGİ COŞKUSU
Balıkesir genelinde eğitim öğretimin kalitesini arttırmak, öğrencilerimize bilgiye ulaşma yollarını öğretmek, eğitim personelinin bilgi ve becerilerini yükseltmek, aralarındaki iletişimi ve paylaşımı sağlamak, sürekli araştırma, değerlendirme, analiz yapmak amacıyla tüm eğitim kurumlarını kapsayan BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ile birlikte kitap okuma saatinde okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
Kaymakam Dr. Oktay Kaya, Vali Yazıcı’nın başlatmış olduğu BENGİ Projesi hakkında öğrencilere bilgi vererek kendilerinin okulda olma nedenlerinin projenin bir amacı olan okuma alışkanlığının öğrencilere kazandırmak olduğunu ifade ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek, 2017-2018 yılı içerisinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda uygulanacak çalışmaları değerlendirdi.
Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında yapılan çalışmaları ve kurumların hazırladıkları faaliyet planlarını değerlendirmek üzere Kaymakam Dr. Oktay Kaya başkanlığında İlçe Yürütme Kurulu Toplantısı Altıeylül Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Tüm okul müdürlerinin mutlaka her öğrenci ile ilgilenmesini, öğrencilerimizin her an yanlarında olunması gerektiğini ifade eden Kaymakam Kaya, “BENGİ Yürütme Kurulu Komisyonu olarak yapılacak planlamaların öğrencilere akademik-sosyal-kültürel yönden katkı sağlayacağına inanıyorum. “dedi.

HAVRAN’DA BENGİ PROJESİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Balıkesir Valiliği bünyesinde koordine edilen, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Havran’da okul ve mahalle ziyaretleri devam ediyor. İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ve Daire Amirlerinin katılımıyla Kocaseyit İlkokulu ile Kobaklar İlk/Ortaokulunda öğrencilerle kitap okuma saati ile sohbet programı gerçekleştirildi.
Öğretmenlerle bir araya gelerek hedeflerini ve isteklerini dinleyen İlçe Kaymakamı Aydın, ” Balıkesir’de eğitime yeni bir soluk getiren BENGİ Projesi, 2017 – 2018 eğitim – öğretim yılında da devam edecek, akademik başarılar, değerler eğitimi, sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif etkinlikler ve okul-aile-toplum ilişkileri dört ayağını oluşturan proje, toplumda bir farkındalık oluşturarak toplumun her kesiminin desteğini almış durumda, yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yapacakları çalışmalarda başarılar diliyor, bu eğitim seferberliğinde velilerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

MANYAS’TA BENGİ ETKİNLİKLERİ
BENGİ Projesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı çalışmalarına Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cihangir Gökkuş Manyas İmam Hatip Ortaokulu ile Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaretleri ile başladı. Bu ziyaret sırasında Kaymakam Öztürk öğrencilerle bir araya gelip, sohbet ederek onların görüşlerini aldı, taleplerini dinledi. Kitap okumanın insan hayatındaki önemini dile getiren Kaymakam Öztürk, kitap okumanın bir yaşam felsefesi olması gerektiğini vurgulayarak, çağı yakalamanın yolunun kitaplardan geçtiğini belirtti.

SUSURLUK BENGİ İLE İLERLİYOR
Susurluk Kaymakamı Osman Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güngör Demirkapı Şeref Eğinlioğlu İlkokulu ile Ömerköy İlkokulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Bir toplumun ilerlemesi, gelişmesi için en önemli etkenlerden bir tanesinin eğitim olduğunu vurgulayan Kaymakam Ateş, ” Eğitime önem vermeyen ve okumayan hiçbir toplum kalkınamaz. Bu yüzden kitaplarla daha fazla zaman geçirmeliyiz.” dedi.

BENGİ ULUSLARARASI ARENADA
Kosova’nın Piriştina kentinde 23-29 Eylül tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında, Burhaniye’den Sonay Günaçar ( Ayşe Akpınar Kız Teknik Meslek Lisesi- 3. Sınıf öğrencisi ) 48 kiloda koparma, silkme ve toplamda Avrupa üçüncüsü, Ayşe Duygu Kara ise ( Kemer Mesleki ve Teknik Lisesi- 1. Sınıf öğrencisi ) 53 kiloda koparmada Avrupa 4.’sü, silkmede Avrupa beşincisi oldular. Aynı zamanda Burhaniye Anadolu Spor Kulübü sporcularını , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, kulüp yöneticisi ve antrenörlerinden oluşan heyetle birlikte makamında kabul eden Kaymakam Hüseyin Öner, sporcuları küçük altınla ödüllendirdi. Kaymakam Öner kabulde yaptığı konuşmada, “BENGİ Projesinin başarılarını ulusal ve uluslararası alanda yaşamaya devam ediyoruz. Bizlere yaşattıkları gurur ve mutluluktan ötürü kızlarımızı kutluyor, antrenör ve kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum. ” dedi.

DOĞRU HAMLEDE BULUŞALIM
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Balıkesir İl Temsilciliği ile Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ortaklığında “1. Sınıflarda Satrancın Yaygınlaştırılması” Projesi kapsamında düzenlenen “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç projesinin ilk adımı Karesi Albay Tayyar-Nuran Oğuz İlkokulu ile Karesi 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulunda atıldı.

“Doğru Hamlede Buluşalım” projesinin 33 okulda 2500 öğrencinin istifade edeceği ve 3 yıl süreceğini ifade eden Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, ” Satranç hayatın bir minyatürü. Çünkü hayatımızda doğru ve yanlışlar var ve bunları çocuklarımıza vermemiz lazım. Balıkesir’de Sayın Valimize BENGİ Projesi için teşekkür ederiz. Çocuklarımız bizlere emanet. Bizin çocuklarımızın doğru düşünmesi ve doğruyu seçebilmesi için doğru yöntemleri kullanmamız gerekiyor. Hedefimiz daha iyi, daha doğru ve daha güzele ulaşmak. Bu yönüyle satranç sporunu önemsiyoruz. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

BENGİ PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER BİLGİSAYARLARINA KAVUŞTU
Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Çakmak Köyü İlk ve Ortaokulunda bir hayırsever tarafından sağlanan 12 bilgisayarın dağıtımını gerçekleştirdiler.
Bilgisayarlarına kavuşan çocuklara hitap ederek; bilgisayarı bir oyun aracı olarak algılamanın sakınca ve tehlikelerine değinen Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, bilgisayarı bilgilenme ve bilgiye ulaşma yollarını kavrama konusunda layıkıyla kullanmanın önemini vurguladı.
Dağıtım sonrasında Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, hayırsever Müge Kubilay’a bir plaket ve çiçek sunarak Ayvalık adına kendilerine teşekkür etti.

Tören sonrasında okullardaki eğitim-öğretimle ilgili bilgi alan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, öğretmenlerle sohbet havasında geçen kısa toplantıda bir araya geldi. Öğretmenlerin, toplumun en önemli ve kıymetli unsurları olduğunun altını çizen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, bizzat öğretmenlerin de bu değerin farkında olmalarını istedi. Okulun ihtiyaçları konusunda da bir süre sohbet eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, kendisinin de ilkokulu bir köy okulunda tamamladığını; Çakmak İlk ve Ortaokulu gibi okulların ihtiyaçlarına yabancı olmadığını belirterek konuyla ilgili notlar aldı. Bu vesile ile Çakmak İlk ve Ortaokulunun eğitim-öğretim konusundaki başarı grafiğinden haberdar olduğunu belirten Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, öğretmen ve idarecileri tebrik etti.
Okulun bilgisayarlara kavuşmasıyla birlikte, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Bilişim öğretmeni Sercan Ünlü danışmanlığında temel programlama ve bilgisayar kursları verilerek, okulun “e-twining” projelerine de donanım desteği sağlanmış olacaktır. Bu çalışma, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi ve Çakmak İlkokulu işbirliği ile BENGİ projesi kapsamında yürütülmektedir.

BALYA’DA BENGİ ETKİNLİKLERİ
BENGİ Projesi kapsamda Balya ilçesinde eğitimin niteliğinin artırılması ve daha kaliteli hale getirilebilmesi için çalışmalarını sürdüren Balya Kaymakamı Fatih Topuz okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geliyor. Balya Atatürk Çok Programlı Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle kitap okuma saatine katılan Kaymakam Fatih Topuz, kitap okuma etkinliğinin akabinde öğrenciler ile uzun süre sohbet etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HER ZAMAN HER YERDE BENGİ VAR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x