“Hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, manevi değeri ve hatırası çok yüksek olan bir haftayı geride bıraktıklarını belirterek, Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını; Çanakkale şehitlerini ve bütün şehitleri hürmetle ve rahmetle yâd ettiklerini kaydetti.

“23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında egemenliğin sadece millete ait kılındığı, milletin evinde, TBMM’den aziz milletimize selam ve muhabbetlerimi bir kez daha sunuyorum.” diyen Davutoğlu, Birinci Meclis üyelerinin şahsi hesap yapmadıklarını, şahsi ikbal peşinde koşmadıklarını, sadece kendilerinden sonra nesillere fedai can etmek için bir araya geldiklerini dile getirdi.

Davutoğlu, “Birinci Meclisin bütün vekillerini rahmetle yâd ediyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin. Birinci Meclisin ruhu bu kubbede seda bulacak ve Birinci Meclisin bize bıraktığı emanet ilelebet korunacaktır.” diye konuştu.

Kut’ül Amare Zaferi’nin yüzüncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, ilk defa devlet düzeyinde, 29 Nisanda, Cumhurbaşkanı’nın himayesinde anma yapılacağını söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi:

“Çanakkale ile Kut’ül Amare’yi hiçbir zaman unutmamalıyız. Çanakkale Savaşı, İstanbul’un, kadim başkentimizin müdafaası için Ortadoğunun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya’nın her köşesinden gelen insanların verdiği destansı bir mücadeleydi. Anzaklar Avustralya’dan gelmişlerdi, Afrika sömürgelerinden Fransız ordusunda gelenler vardı. Onların karşısında bütün bir kadim medeniyet savunucuları, İstanbul’u savundular Çanakkale’de.

Aynı şekilde on yıllar boyu bize unutturulan Kut’ül Amare savaşında da Irak’ın bütün aşiretleri, Bağdat’ı savundular. İstanbul savunmasıyla Bağdat savunması aynıydı o yıllarda. Çünkü her ikisi de aziz vatanımızın iki büyük başkentiydi. Başkentler başkentiydi. İşte bugün de yine bu kürsüden bir taraftan 24 Nisan Çanakkale’yi tekrar hatırlarken diğer taraftan 29 Nisanda Kut’ül Amare’yi hatırlayarak diyoruz ki: O gün olduğu gibi bugün de İstanbul’un ve Bağdat’ın kaderi aynıdır ve Ortadoğu halkları onurlu bir geleceği yürüyünceye kadar da biz onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar Kut’ül Amare’de ay yıldıza, al bayrağa sahip çıktılar.”

“Aramızda kavmiyetçilik, mezhepçilik fitnesi sokmak isteyenlere karşı Kut’ül Amare ruhu tek şifadır. Sykes-Picot’un bıraktığı bölücü mirasa karşı Kut’ül Amare’nin birleştirici ruhu tek şifadır.” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Ümit ederiz bir gün bütün kara günler, bütün bu modern Moğol barbar istilaları bitecek, Şam ve Bağdat, İstanbul ve Ankara gibi huzur diyarları olacak. Allah dün olduğu gibi bugün de yeryüzünün vicdanı olan, hak ve hakikatin savunucusu olan, mazlumlara kol kanat geren milletimiz ve devletimizi daima payidar eylesin. Mazlumları sahipsiz bırakmasın.” dedi.

“DUR DURAK BİLMEDEN KOŞUYORUZ”

Mazlum milletlerin istiklal kılavuzları olan, sömürgeciliği, işgalleri ve bütün emperyalizmi dize getiren bu gazi Meclis çatısı altında olmanın gururunu bir kez daha yaşadıklarını belirten Davutoğlu, “Milletimizin bütün unsurları, bütün vatandaşlarını temsilen buradayız, bir aradayız. TBMM Genel Kurul salonunda ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesi, bizim görev tanımımızdır. Bizler, milletin iradesini, yani milletin muradını temsilen, milletimize vekaleten, millet adına bu ulvi vatan görevini yapıyoruz. Bütün çabamız, gayretimiz emanete riayet ederek milletimize layık olmaktır. Siyasetimizin esası budur. Yegane gayemiz milletin emanetini yere düşürmemek, son nefesimize kadar milletin hukukunu korumak ve savunmaktır.” diye konuştu.

“Hamdolsun ki bizler Allah’a kulluk şerefinden üstün hiçbir makam ve mevki tanımayan bir kadroyuz. Dünyanın fani olduğuna inanıyoruz, hesap gününe inanıyoruz. Kul hakkına riayetsizliğin affedilmez olduğuna inanıyoruz.” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün çabamızla milletimizin hukukunu korumanın gayreti ve azmi içindeyiz. Aldığımız emanetin yükünü iliklerimize kadar hissediyoruz. Dur durak bilmeden koşuyoruz. Bir yandan istiklal mücadelemiz devam ediyor bir yandan inşa faaliyetimiz devam ediyor. Bir yandan da Türkiye’nin istikbal davasını yürütüyoruz. Bir yandan DAEŞ terörünü öte yandan PKK terörünü yok etmeye çalışıyoruz. Bir yandan Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyelik davasını sonuçlandırmaya, öte yandan refah ve kalkınmamızı hız kesmeden sürdürmeye çalışıyoruz, diğer taraftan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyoruz.

14 yıldır yazdığımız destanı Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl hedeflerine taşımaya çalışıyoruz. Gittiğimiz her şehrimizde kucaklaştığımız her insanımızda şunu görüyoruz: Milli iradeyi temsilen güçlü bir hükümetle elde ettiğimiz başarılar, Türkiye’ye, bize ümit besleyen kitleleri sevindiriyor. Türkiye’nin her geçen gün daha ileri adımlarla geleceğe yürüyüşü insanlarımızın yüzlerini güldürüyor, umutlarını tazelendiriyor. Bunlar 78 milyon vatandaşımızı sevindiriyor ama belli ki tökezlememizi, tuzaklara düşmemizi bekleyenler de var. Onlar Türkiye’nin atılım üzerine atılım, reform üstüne reform yapmasından rahatsız oluyor. Böyleleri esasen her zaman her yerde vardır ve onların tek gıdası daima nifaktır, fitnedir. Onlar nifakla, müzevirlikle beslenirler. Onlar için manevi değer diye bir şey yoktur, dava, ideal, kader, nasip, emanet bilinci yoktur. Onlar için bütünün derdini taşımak, bir hareketin yükünü taşımak, başkasının hukukunu korumak diye bir dert yoktur. Onların gözünde siyaset sadece rekabettir, çatışmadır, menfaatçiliktir; onlar ülkesine, davasına, ideallerine adanmış bu kadro gibi bir kadronun, bir dava, bir düşünce, bir inanç etrafından bir araya gelmesini tasavvur edemezler. Kişisel ikbal ve ihtiraslarından başka bir hevesleri olmadığı için herkesi de kendileri gibi zannederler.

Kirli hesapların, hain odakların, siyasi mühendisliklerin taşeronu, aparatı olmayı kendilerine vazife biliyorlar. Bu aziz davaya medya üzerinden hiza verilebileceğini zannediyorlar.”

Arkadaşlar, geçti o günler” diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, defalarca bu kürsüden bu marazi tiplere verdiği cevabı, “Biz manşetlerle çarpışarak, savaşarak geldik” dediği günleri unutmadıklarını belirtti.

Davutoğlu, “Eğer Cumhurbaşkanı’mızın 14 yıl içinde, manşetler, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız. 78 milyon vatandaşımızın bizden beklentilerini, 1 Kasım’da tek tek, adım adım giderek, yaşlısıyla genciyle, tekerlekli sandalyelerle giderek, bize oy verip, destek veren 24 milyon vatandaşımızın bize verdiği emaneti kimsenin kirli işlerine, kirli hesaplarına ezdirmeyiz.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri üzerinden çok zaman geçmediğini, milletin verdiği desteğin, yayınlanan kamuoyu araştırmalarının ortada olduğunu dile getirerek, milletin bu harekete yönelik teveccühünün her geçen gün arttığını anlattı.

Milletin, oynanan oyunları da kendilerinin bu oyunları boşa çıkarmaya yönelik kararlılıklarını da gördüğünü ve kendilerine destek verdiğini kaydeden Davutoğlu, taşların, her geçen gün daha çok yerine oturduğunu belirtti.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birlik ve beraberlik, azim ve kararlılık, samimiyet ve disiplin içinde, gece gündüz demeden çalıştınız ve milletimize verdiğimiz sözleri, bu kadar kısa süre içinde hayata geçirdiniz. İşte tam da bundan rahatsız olanlar, dün kaybettikleri gibi, Allah’ın izniyle, bugün de yarın da kaybedecekler. Bu hareketin kararlı yürüyüşünden bir milim bile geri adım atmasına sebep olamayacaklar. Allah’ın izniyle emaneti, adaleti, hesabı, kitabı unutanlardan olmadık, olmayacağız. Bulunduğumuz makamların, bu yüce milletin bize emaneti olduğu şuurunu asla yitirmeyeceğiz. Bu davanın her neferinin, kardeşlik hukukuyla birbirine bağlı olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Jurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman vurguladığı gibi prensip olarak bir, iri, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İlhamını Hünkar Hacı Bektaş Veli’den aldığımız bu şiara dün nasıl sonuna kadar sadık kalmışsak bugün de yarın da aynı şekilde sadakatle bağlı kalacağız.”

Davutoğlu, daima bütünün ve davanın derdinde olduklarına işaret ederek, “Bütün dediğimde ben, şu gruba baktığımda sadece sizleri görmüyorum. Zor şartlarda, yağmur altında, 1 Kasım mitingine katılan Bergamalı kadınlarımızı görüyorum her bir kadın milletvekilimizin içinde. Her bir milletvekilimizin gözünde, çok zor, güneş altında bizi bekleyen Antalyalıları görüyorum. Her bir kardeşimizde, defalarca gittiğim Van’da her seferinde bizi bağrına basan kardeşlerimizi, Diyarbakır’da elimi tutup ‘Bizi yalnız bırakmayın’ diyen ihtiyar amcalarımızı görüyorum.” diye konuştu.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Manisa’da elini tuttuğum yaşlı amcayla, Şırnak, Silopi’de elini tuttuğum yaşlı bir dedenin duası aynı anda bu grubun üzerindeyse bu grubun üzerinde rahmet, bereket vardır. Bu rahmet, bereketi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Allah’a hamd-ü sena ederiz ki biz arkamızda bu duaların bereketiyle 1 Kasım zaferini kazandık. Hamd ederiz ki Genel Başkan ve Başbakan olarak benim kadar, bu davada emeği olan en küçük mahalle temsilciliğindeki kardeşimizin başarımıza katkısı hepimiz kadardır. Bizler ayrıcalıklı grup değiliz. Bu grupta ben Kut’ül Amare’de omuz omuza veren Arap, Türk, Kürt aşiretlerinin liderlerini de görüyorum. Çanakkale Savaşı’ndakileri de Birinci Meclisi de Adnan Menderes’in şahadete yürüyen ayak seslerini de bu grupta görüyorum. Biz bütün bunlara miras olarak sahip çıkmak durumundayız.”

“REFORMLARI EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRDİK”

Davutoğlu, Türkiye’nin büyük hedeflerine gözlerini dikerek adımlarını attıklarını, birileri hakaret, iftirayla uğraşırken, kendilerinin işlerine baktığını vurgulayarak, milletvekillerine ve partililere arkalarına, kulaklarına fısıldanan dedikodulara değil sadece işlerine, önlerine bakmalarını, işlerine yoğunlaşmalarını tavsiye etti. Davutoğlu, tek işlerinin ve tek aşklarının, millete hizmet etmek ve hesap günü alınlarının akıyla çıkabilmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye’yi yarınlara hazırlamak adına gereken her türlü reformu, projeyi, atılımı gerçekleştirdiklerine, neredeyse her hafta bir başka alanda, her biri reform niteliğinde yeni eylem planları açıkladıklarına işaret eden Davutoğlu, açıkladıkları planları en kısa zamanda hayata geçirdiklerini, yurdun farklı yerinde, her biri iktidarın iftihar tablosunu yansıtan onlarca açılış yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, bir yanda geleceğe yatırım yaparken diğer yandan güncel sorunları ihmal etmediklerini belirterek, “Bir yandan Türkiye’ye yakışır bir anayasa hazırlamak için çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettirirken, diğer yandan bölgesel gelişmeleri takip ediyor, terörle mücadelenin gerektirdiği her türlü tedbiri alıyor, kapsamlı operasyonları hayata geçiriyoruz. Bölücü terör örgütünün yuvalandığı yerleşim yerlerimizi, bir bir emniyet ve huzura kavuşturuyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye terör belasından tamamen kurtuluncaya kadar yürüttüğümüz bu mücadele kesintisiz şekilde devam edecektir. İnşallah sürdürdüğümüz bu kararlı mücadele neticesinde kısa sürede Türkiye, terör belasında tamamen kurtulacaktır. Bu mücadele sırasında şehit olan asker, polis, korucularımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.” diye konuştu.

Almanya’daki kadınların, şehitler için yürüttükleri kampanyada, şehitler vakfına verilmek üzere topladıkları 12 bin avroyu getirdiklerini bildiren Davutoğlu, bu kampanyanın, gurbetteki kadınların dava sadakatinin bir yansıması olduğuna işaret etti.

“ÜLKENİN ENERJİSİNİ BOŞA HARCATMAK İSTİYORLAR”

Türkiye’yi 40 yıla yakın terör belasıyla uğraştıranların, şehirlere çukur kazanların, sivillere saldıranların tek bir amacının, ülkeyi kendi içine kapatarak, enerjisini boşa harcatmak olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bu taşeron örgütler, Türkiye’nin şiddet sarmalına girerek, enerjisini kaybetmesini, bölgenin yeniden yapılanma sürecine müdahil olmamasını arzuluyor. Bir taraftan PKK ve onun uzantıları, diğer taraftan DAEŞ terör örgütü ülkemize yönelik eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. İki terör örgütü birbirine karşı mücadele ediyor. DAEŞ konusunda Türkiye’ye yönelik iftiraları dile getirenler de bu oyunun bir parçasıdır. PYD, DAEŞ ve katil Esad rejimi, açık bir iş birliği içinde hareket ediyorlar. Çukur kazanlar, şehirlerimizi harabeye çevirenler, sivil vatandaşlarımıza saldıranlar ile Kilis’e atılan bombaların sahipleri aynı odaklardır. Onlar birer piyondur, arkalarında bu piyonları oynatanlar aynı çevrelerdir. Bu terör baronlarının hepsi, sahibi ne derse onu yerine getirmektedir. Günlerdir Kilis’e atılan bombalar, onbinlerce Suriyeli mazluma ev sahipliği yapan bu örnek şehrimize yönelik saldırılar, kirli bir planın parçasıdır. ”

Türkiye’nin Suriyeli mazlumlara sahip çıkmasının birilerini rahatsız ettiğini ve Kilis’in hedef alındığını söyleyen Davutoğlu, Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye’ye yönelik saldırı gerçekleştirenlere anında cevap verileceğini ve gereğinin yapılacağını belirterek, birilerinin hazırladığı kirli tezgahların içine düşmeyeceklerini vurguladı.

KİLİS İÇİN ALINAN TEDBİRLER

Kilis’in Suriyelileri bağrına bastığını, çok büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Davutoğlu, hükümet olarak bütün imkanlarıyla Kilis’in yanında olacaklarının altını çizdi.

Kilis’in Suriye ile olan 11 kilometrelik sınırına, 18 Ocak’tan bu yana DAEŞ mevzilerinin bulunduğu yerlerden 46 roket atıldığını, bu saldırılarda 10’u Türk vatandaşı olmak üzere, 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin ise yaralandığını haırlatan Davutoğlu, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Bakanlar Kurulu’nda alınacak tedbirlerin bir kere daha görüşüldüğünü, bunun öncesinde de güvenlik zirvesinde konunun ele alındığını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Bundan sonra atılacak adımları 4 başlıkta tekrar gözden geçirdik. Öncelikle, ilave askeri tedbirler alınacak ve sınır hattındaki askeri varlığımız, tahkimatımız artırılacaktır. Çok açık bir şekilde Genelkurmay Başkanımızın da katıldığı güvenlik zirvesinde, Kilis’in ve ülke sınırlarının korunması için bütün askeri tedbirlerin alınması konusunda gerekli talimatlar verildi, hazırlıklar yapıldı. İlave İHA’larla sınırın gözetlenmesini ve Kilis’e dönük saldırıların önceden haber alınarak önlenmesini sağlayacağız. İkinci başlığımız ekonomik desteklerden oluşuyor. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafımızı destekleyeceğiz. Zararların giderilmesini, kayıpların tazmin edilmesini sağlayacağız. Başbakanlıkça ilk etapta 5 milyon, ikinci etapta da ilave 5 milyon olmak üzere, zarar görenlere derhal ödeme yapılacak. Kilis’te kamu yararına çalışanların istihdam süreleri 9 aya çıkarılacak ve valiliğin istediği oranda ilave istihdama imkan tanınacak. Esnafımızın, iş dünyamızın kredi sıkıntılarının giderilmesi için de çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.”

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere, ilgili kurumların sosyal destek programlarıyla Kilisli vatandaşların yanında olacağını anlatan Davutoğlu, sağlık alanında da ilave tedbirler aldıklarını, kısa bir zaman içinde Kilis’e ilave sağlık personeli ve zırhlı ambulans gönderileceğini söyledi.

“TERÖR VE TERÖR DESTEKÇİLERİ HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAK”

Bir yandan vatandaşların mağduriyetlerini giderirken, bir yandan terörle gerekli mücadeleyi en etkili şekilde yaptılarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu terör ve terör destekçileri hakettikleri cevabı alacak ve mutlak bir yenilgiye uğrayacaklardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Maalesef uluslararası toplum bu konuda imtihanını doğru bir şekilde veremiyor ve terör konusunda hala ikircikli bir tutum benimseniyor. Avrupa’nın başkentlerinde vahşi terör örgütlerinin çadırları açılabiliyor, paçavraları asılabiliyor. Terör örgütünün eli kanlı katilleriyle röportaj yapılabiliyor. Kimse kusura bakmasın bunun adı gazetecilik değil, terör teşvikçiliğidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin terörden çektiği acıya saygı duymadan, eline kanlı katillere söz söyleme imkanı veren bu faaliyetin adının “gazetecilik” olamayacağının altını çizen Davutoğlu, buna saygı duymalarını, hoş görüyle karşılamalarını kimsenin bekleyemeyeceğini kaydetti.

Davutoğlu, Paris ve Brüksel saldırısından sonra, Türkiye’de herhangi birinin, DAEŞ üzerinden bir faaliyet yapmasını, gazetecilik faaliyeti olarak saymadıklarını, PKK’nın bu saldırıları sonrasında da PKK’ya dönük yürütülen faaliyetlerin gazetecilik faaliyeti içine alınamayacağını vurguladı.

Türkiye’nin bütün ihtiyaçlarının, kendileri için çok önemli olduğunu, hiçbirini asla ihmal etmediklerini dile getiren Davutoğlu, çalışan, üreten, hedefleri olan bir hükümetin iş başında olduğunu söyledi.

“BİZİ YAVAŞLATMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Terör saldırılarına, Türkiye’nin yanı başında cereyan eden sıcak çatışmalara rağmen ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşıma azmiyle çalışan bir iktidarın olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Birileri bizi yolumuzdan alıkoymak için öyle tezgahlar kuruyor ki hepiniz görüyorsunuz. Türkiye’yi sığ, negatif gündemlere hapsetmeye çalışıyorlar. Ellerine mikrofon alıp her kürsüye çıktıklarında kendilerinin bile inanmadığı karamsar tablolarla milletimize umutsuzluk pompalamaya çalışıyorlar. Bunu başaramadıklarında ise sırf gündemi boğmak için hakaret, iftira ve yalana başvuruyorlar. Biz bunlara takılarak yolumuzdan geri kalmayacağız. Bizi yavaşlatmalarına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Hükümetin, icraatlarına, faaliyetlerine durmaksızın devam edeceğini belirten Davutoğlu, geçen hafta, Strazburg ziyareti nedeniyle grup toplantısını yapamadıklarını hatırlatarak, iki haftalık faaliyetlerini anlattı.

13 Nisan’da “Gençlik ve Belediye” temalı 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldığını, 14 Nisan’da BM’den sonra dünyadaki en büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ev sahipliği yaptıklarını, 15 Nisan’da Kocaeli’nde Gençlik Çalıştayı gerçekleştirdiklerini aktaran Davutoğlu, daha sonra Düzce’ye giderek, 591 milyon lira değerindeki 81 yeni tesis ve yatırımı hizmete açtıklarını bildirdi.

Gençlerin büyük bir heyecanla beklediği “Çeyiz Hesabı” uygulamasını 18 Nisan’da başlattıklarını hatırlatan Ahmet Davutoğlu, birikim yapmakta zorlanan gençlerin, evlilik öncesi ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak ve yuva kurmalarını teşvik etmek amacıyla başlatılan uygulamanın hayırlı olmasını temenni etti.

 “BİZ, MİLLETİN HİSSİYATIYLA KONUŞURUZ”

Şehit ve gazi yakınlarının istihdamına yönelik kura töreni gerçekleştirdiklerini, Meclis’te kabul edilen yasayla bu istihdam imkanlarının kapsamını biraz daha büyüttüklerini, şehitlerin 45 yaş üzeri hak sahibi yakınlarının da bu imkandan yararlanmasının önünü açtıklarını hatırlatan Davutoğlu, “Biz, şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Bizim çabamız asla ödenemeyecek bir vefa borcuna, küçük bir karşılık sunabilmek içindir. Şehitlerimizin çocukları, eşleri, geride bıraktıkları, gazilerimiz ve aileleri ömürlerinin sonuna kadar bize emanettir.” diye konuştu.

Şehit ve gazilere minnet borçlarını asla unutmayacaklarını, onların aziz hatıralarına en ufak bir halel gelmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, atananlara, yeni işlerinde hayırlı kazançlar, bereketli ömürler diledi.

Çeşitli temalarda bulunmak ve Avrupa Konseyine hitap etmek üzere 19 Nisanda Strazburg’a ziyarette bulunduğunu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ile görüşmesinin olduğunu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kuruluna katıldığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Burada, bazılarının farkında değilmiş gibi davrandığı bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum; O gün Strazburg’ta bir ilk yaşadık, 78 milyon adına gurur duyduğumuz bir ilk. Türkçe’nin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin çalışma dilleri arasına girmesinden sonra Avrupa’nın bütün renklerinin temsil edildiği platformda Türkçe hitap eden ilk Türk Başbakanı olmanın gururunu yaşadım, sizler adına gururunu yaşadım. O tablo bir kez daha gösterdi ki bizim milletimiz, Avrupa milletlerinin bir parçasıdır, bizim dilimiz, Avrupa dillerinin en asli dilleri arasında yer alan aziz bir dildir.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde yaptığımız konuşmada, Avrupa ülkelerine, ‘kendileriyle yüzleşme’ çağrısında bulunduk. Avrupa Birliği’nin en büyük sorununun ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi olduğunu bir kez daha vurguladık. Ayrıca Avrupalı ülkelere, ‘terör örgütlerinin iyisi ve kötüsünün olmadığını, PKK ve PYD’nin de tıpkı DEAŞ gibi cani ve vahşi birer terör örgütü olduğunu hatırlattık. Bazı Avrupalı ülkelerin, PKK-PYD terör örgütüne destek vermesinin büyük bir iki yüzlülük olduğunu söyledik. Bu platformda, ülkemizin perspektifini, milletimizin hissiyatını Avrupalı parlamenterlere aktardık. Biz, her yerde bu ülkenin diliyle, duygularıyla, bu milletin hissiyatıyla konuşuruz.”

Davutoğlu, 64. Hükümet’in, kültürel alana dair ilk eylem planı olan “Kültürel Kalkınma Eylem Planı”nı, 21 Nisan’da açıkladıklarını hatırlatarak, “Bir toplum için kültür, nefes aldığımız hava kadar büyük öneme sahiptir.” ifadesini kullandı.

Eylem Planı’nın, 8 başlık altında ve toplam 32 eylemden oluştuğunu belirten Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

“Bu eylem planı kapsamında, başkent Ankara’da ve tarihi kadim başkentimiz İstanbul’da, ulusal simge olacak büyüklükte ve içerikte kültür merkezleri kuracağız. 2016 yılında inşallah 18 yeni müze açacağız. Rami Kışlası’nı restore edeceğiz ve 10 milyon kitap kapasitesiyle, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi haline getireceğiz. Kitaplara olan aşkımızı biliyorsunuz. İnşallah çocuklarımızın sadece laptop mekanikliği içinde değil, kitap kokusuyla yetişmesini sağlayacağız. Buradan bütün gençlerimize, çocuklarımıza kitap kokusunu unutmamalarını tavsiye ediyorum. Kitap kokusu duymadan büyüyen bir nesil, nasipsiz bir nesildir. Onun için 30 büyükşehire 1 milyon kitabın bulunduğu yeni kütüphaneler yapacağız. Bu kütüphaneler donuk, geleni içine çekmeyen kütüphaneler olmayacak. İçinde ilmin, irfanın, hikmetin olduğu ve bazen de okul derslerinin yapıldığı kütüphaneler ve müzeler olacak. Belli saatlerde açılıp kapanmayacak, 24 saat açık tutacağız.”

Tiyatro sahnesi olmayan illere tiyatro sahnesi kazandırılacağını anlatan Başbakan Davutoğlu, gençleri sanat faaliyetlerine teşvik etmek için hayata geçirilecek olan GENÇDES programına 50 milyon lira kaynak aktarılacağını kaydetti.

Davutoğlu, “Sanatçıya vefa olarak adlandırdığımız çalışma ile belli dönemlerde SGK primlerini yatıramayan sanatçılarımızın borçlarının yapılandırılmasını kolaylaştıracağız ve ödeme kolaylığı getiriyoruz. Mayıs ayı içerisinde Telif Hakları Yasası’nı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nu TBMM’ye sunacağız.” diye konuştu.

“TARİH BİLİNCİMİZİ BU ÜLKENİN HER KARIŞINA NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYECEĞİZ”

Başbakan Davutoğlu, gurur veren dev eserlerden, büyük yatırımlarından bir tanesine daha geçen hafta imza attıklarını ve dev yatırımlarla şehirleri birbirine bağlamaya devam ettiklerini ifade ederek, 21 Nisan’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, uzunluk bakımından dünyanın 4. büyük asma köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirildiğini hatırlattı.

İstanbul’dan yola çıkan bir kişinin, İzmir’e 3 saatte ulaşabileceğini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bütün bunları, hani tarihten nasipsizler var ya Cumhuriyeti anlatırken, Osmanlı’yı unutanlar ya da bugünü idrak edemeyenler var ya onların aksine biz Selçuklu’yu, Osmanlı’yı, Cumhuriyeti birbirinin ayrılmaz devamı olarak köprülerle, otoyollarla birleştireceğiz, tarih bilincimizi, bu ülkenin her karışına nakış nakış işleyeceğiz.” dedi.

Geçmişte Yalova’da araç kuyrukları yaşandığını, körfezin 1,5 saatte dolaşıldığını hatırlatan Davutoğlu, bugün ise 6 dakikada Osman Gazi Köprüsü’nün geçilerek, yola devam edileceğini ifade eden Davutoğlu, “Şimdi merak ediyorum, bizim bu hizmetlerimizi anlamayanlar, 7 ilimizi birbirine bağlayan bu hizmetlerimizi anlamayanlar, acaba şimdi bu hizmetlere karşı çıkanlar, ‘Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor’ iddiasında bulunanlar, yarın bu köprü açıldığında Yalova’ya geldiğinde 1,5 saat dolaşıp, öyle mi gelecek, köprüden mi geçecek? Daha önemlisi acaba o anda ne hissedecek? Köprünün her adımında ne hissedecek?” diye sordu.

“İŞİMİZE BAKACAĞIZ, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Muhammed İkbal’in “Türk’ün işi çok” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “Bizim işimiz çok. Köprüyü 6 dakikada geçecek işimize bakacağız. Öyle 1,5 saat dolaşmak yok. İstanbul’dan İzmir’e, Osmanlı başkentinden Cumhuriyetin istiklal şehrine, 3 saatte varacağız, işimize bakacağız.” diye konuştu.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının, gece saat 01.00’e kadar sürdüğünü aktaran Başbakan Davutoğlu, “02.30, 03.00 civarında Çankaya Köşkü’nden ayrılırken, yine hatırlattım arkadaşlara: Bizim işimiz çok arkadaşlar. Geriye dönecek vaktimiz yok. Fısıltılara, dedikodulara ayıracak saniyemiz yok. Bizim işimiz çok. Bizim gözümüze, elimize, yüreğimize bakan mazlum milletlere dönük olarak vazifemiz çok. Vakit kaybedecek değil bir günümüz, bir saatimiz, bir dakikamız, bir saniyemiz daha yok. Kim ki bizim dava arkadaşlarımız arasında bir saniyesini dahi dedikoduyla kaybederse, bizim aramızda yeri yok. İşimize bakacağız, gece gündüz çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Osman Gazi Köprüsü’nün yapımında emeği geçen ve katkıda bulunanlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ve önceki bakanlar Lütfi Elvan ile Feridun Bilgin’e teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bunun tarihi önemi var, İstanbul’u, İzmir’i birleştirmek. Bunun çağdaş önemi var, vakit kazandırmak. Ama bunun bir başka önemi var ki hizmette süreklilik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan devraldıkları hiçbir projenin yarı yolda kalmayacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 14 yıllık iktidar bütünlüğü içinde hizmetin hiç aksamadan devam edeceğini belirterek, “Üç Ulaştırma Bakanımızın da emeği var ama işte aksama yok, rekabet yok, dedikodu yok, vakit kaybı yok.” diye konuştu.

Geçen hafta Düzce’den sonra bir toplu açılışı da Antalya’da gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, 841 milyon liralık 41 yatırımı hizmete açtıklarını hatırlattı. Başbakan Davutoğlu, Antalya’da dünyanın en önemli fuar etkinliklerinden birisi kabul edilen Dünya Botanik Sergisi EXPO 2016 Antalya’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“HZ. MEVLANA’NIN KARDEŞLİK MESAJI KÜLTÜR TURİZM BAŞKENTİ ÜZERİNDEN DÜNYAYA YAYILACAK”

Davutoğlu, bu önemli organizasyonun ardından 22 Nisan’da, aşk ve muhabbetin şehri Konya’ya geçtiklerini bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Turizm Bakanları Komitesinin, 2016 yılı için Konya’yı İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan ettiğini belirten Davutoğlu, “Konya’nın bir evladı olarak, bu benim için elbete büyük anlam taşıyor. Güzel Konyamızın İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak bu yıl gerçekleştireceği nitelikli faaliyetlerin Müslüman toplumların kaynaşması için bir vesile olmasını umuyorum. İnşallah bu etkinlikler, Müslümanlar arasına sokulmaya çalışılan ihtilafların önüne geçilmesine ve önyargıların giderilmesine çok önemli katkı sağlayacak. HZ. Mevlana’nın kardeşlik mesajı, safha safha bu kültür turizm başkenti üzerinden dünyaya yayılacak.” ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan’da her yıl olduğu gibi Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını hatırlattı.

Mecliste bir araya geldiklerini, çeşitli illerden gelen çocuklarla 23 Nisan coşkusunu yaşadıklarını vurgulayan Davutoğlu, geçen pazar günü Çankaya Köşkü’nün kapılarını, engelli çocuklar, şehit ve gazi çocukları ile Suriyeli çocukların da aralarında bulunduğu çocuklara açtıklarını söyledi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“Hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x