HAVUTÇA’DAN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, öğretmenlerin toplumun aydınlık yüzü olduğunu belirterek, eğitim emekçilerinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi.

Bir eğitimci ve hukukçu olan Havutça, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bilişim çağında eğitimin öneminin katbekat arttığını belirterek, “Ülkemizde, mevcut iktidar tarafından bir siyasi malzeme olarak kullanılmaktadır. Nitelikli kamusal eğitimin desteklenmesi gerekirken devlet okulları yerine özel okulların teşvik edilerek eğitimin paralı hale getirilmesi, kamusal eğitim hizmetini veren öğretmenlerin değersizleştirilmeye çalışılması, geleceğimizi etkileyecek en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Öğretmenler, toplumun aydınlık yüzüdür. Evrensel değerlerin, barışın, kardeşliğin, insan hakları, emeğin hakları ve demokrasiye saygının yerleşmesi için uğraşan eğitim emekçileridir.” dedi.

-Öğretmenlerimiz mutsuz

Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlerin, Dünya Öğretmenler Günü’nü bu yıl da diğer ülkelerdeki meslektaşlarına kıyasla daha mutsuz karşıladığını söyleyen CHP Milletvekili Havutça, “Türkiye’deki öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, siyasi kadrolaşma, 4+4+4 sonrası yaşanan okul dönüşümleri, özür grubu atamalarında yaşanan sorunlar, eğitim yöneticilerinin sendikal siyasal referanslara göre belirlenmesi, yaşanan sorunları daha da arttırmıştır. Öğretmenlerimize, üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve diğer üniversite personeline insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşama koşulları yaratılmalıdır. Bunun için de başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları, insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. CHP olarak, dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HAVUTÇA’DAN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE DESTEK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x