HAVUTÇA CHP KONGRESİNDE SERT KONUŞTU…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Namık Havutça: “ön seçimlerde 2 bin 500 oy alarak beni Ankara’ya üç kez gönderenler nedense mahalle delegesi seçmediler. Siyaset iktidar olmak için yapılır. Bizler de iktidarı hedeflemek zorundayız. Buradan seçimi kazanarak ilçe başkanı olacak arkadaşıma sesleniyorum. Görev yaptığınız sürede herkese eşit yaklaşın kimsenin adamı da olmayın.”

CHP Bandırma ilçe teşkilatı 35. olağan kongresi yapıldı ve ilçe başkanlığına Atilla Atakay seçildi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede beyaz liste ile seçime giren Atilla Atakay ve ekibi 257 oy alarak seçimden zaferle çıktılar. Remzi Poyraz’ın sarı listesi ise 76 oyda kaldı.
CHP Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça ve CHP Balıkesir il başkanı Mete Erol, CHP 23. dönem milletvekili Ergün Aydoğan ve Ak Parti ilçe başkanı Alp Bostancı’nın katıldığı ilçe kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkalığına Mete Erol getirilirken üyeliklere Mehmet Sert ve Celile Gezer seçildiler. Tüzüğe göre seçimlerin çarşaf listeyle yapılması gerekirken Atakay’ı destekleyen delegelerin verdiği bir önerge ile seçimlerin blok liste ile yapılması kararlaştırıldı.

SEÇİMİ KAZANAN ATİLLA ATAKAY VE YÖNETİM KURULU

İlçe başkanı Hüseyin Çeri yaptığı açılış konuşmasında başkanlığı sürecinde devamlı seçimler yaşadıklarını belirterek “ yönetime geldiğimiz zaman üyelere dahi ulaşamıyorduk. Zor şartlarda seçimlere hazırlandık. Bu süreç de Balıkesir’den hiç maddi yardım alamadık. Bu konuda bize yardım eden Tolga Tosun ve Timur Odaman’a teşekkür ediyorum. Özellikle Bandırma belediye başkanı Dursun Mirza olmasaydı adım bile atamazdık.” Dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça konuşma yaparak gündemi değerlendirdiler.

MİRZA: BAŞARIYI KADINLARA BORÇLUYUZ
Konuşmasına kadınlara teşekkür ederek başlayan Dursun Mirza “ Bugün kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü. Bu anlamlı günde kongremizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun için Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Partimize ön seçimleri getirerek parti içi demokrasiyi sağladık. Bu noktadan artık geriye dönüş yoktur. Kendi aramızda yarışacağız. Kim kazanırsa kazansın buradan kucaklaşarak çıkacağız.

TÜM: 7 HAZİRAN SONUÇLARI BİZİ MUTLU ETTİ
Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, 7 Haziran seçim sonuçlarının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek “Ancak bu mutluluğumuz 1 Kasım sonuçlarının ardından sevincimiz yarıda kaldı. CHP yapılan bu seçimlerle kendini yıpratıyor. Delege sisteminin sıkıntıları partimize zarar veriyor. O yüzden delege sisteminin kaldırılmasını istiyorum. Bugüne kadar kırdığım arkadaşlardan özür diliyorum.”

AKIN: NE OLURSAN OL ÖNCE ADAM OL
CHP’nin tek adam partisi değil bir kitle partisi olduğunun altını çizen Ahmet Akın “ ilçe ve il kongrelerindeki bu yarışlar partimize güç katıyor. Bugün burada da kazanan mutlaka CHP olacaktır. 2019 ateşini bizler yakacağız. İktidar olmanın anahtarı belediyelerdir. Burada yapılacak hizmetler CHP’yi iktidara taşıyacaktır. Türkiye’yi yönetenlere diyorum ki ne olursan ol ama önce adam ol” dedi.

HAVUTÇA: MİLLETVEKİLİ OLDUM AMA DELEGE OLAMADIM
3 kez meclise gitmesine rağmen mahallesinden delege seçilemediğini söyleyen Namık Havutça “ön seçimlerde 2500 oy alarak beni Ankara’ya üç kez gönderenler nedense mahalle delegesi seçmediler. Siyaset iktidar olmak için yapılır. Bizler de iktidarı hedeflemek zorundayız. Buradan seçimi kazanarak ilçe başkanı olacak arkadaşıma sesleniyorum. Görev yaptığınız sürede herkese eşit yaklaşın kimsenin adamı da olmayım.”

BAŞKAN ADAYI REMZİ POYRAZ

Daha sonra iki başkan adayı Remzi Poyraz ve Atilla Atakay konuşmalarını yaptılar.
Remzi Poyraz delege seçimleri sırasında yaşanan olumsuzlukları ifade ederek özellikle belediyenin taşeron firmalarında çalışan CHP üyelerini hedef aldı. Poyraz özetle şunları söyledi. “ İnsanların düşüncelerine bakmadan onları üye yapıyoruz. Onları sadece delege seçimlerinde görüyoruz. Telefonla ulaştığımız bazı CHP üyeleri CHP’ye oy vermediklerini söylüyorlar. Bindirilmiş kıtalarla delege seçimlerini kazanmanın partimize ne faydası olacak? Neden Belediye Başkanı Dursun Mirza ilçe kongresine müdahale eder ki? Ne yazık ki üye tabanımız çok yaşlı acil olarak genç kesime yönelmemiz ve onları partimize kazandırmamız gerekiyor. Buradan belediyenin taşeron işçilerine sesleniyorum. Emeğinizi satın ama onurunuzu asla satmayın. Ben CHP’ye hizmet ederim. Kimsenin adamı olmam.”
Atilla Atakay ise “ sonuç ne olursa olsun biz bir aileyiz. Başkanlık bir icra makamıdır. O yüzden nitelikli bir yönetim oluşturduk. Partimizin yeni üyelere ihtiyacı vardır” dedi.

CHP’NİN YENİ BAŞKANI ATİLLA ATAKAY

Yapılan seçimlerin ardından Atilla Atakay’ın başkanlığındaki beyaz liste 257 oy alarak seçimleri kazandı. Remzi Poyraz’ın listesi ise 76 oy aldı.

YENİ CHP YÖNETİM KURULU LİSTESİ;
Atilla Atakay, Cemal Adıgüzel, Sıtkı Ağan, Kudret Akıncı, Mehmet Atak, Raşit Çakır, İlkay Çetin, Türkan Doğan, Zerin Eken, Volkan Gözükara, Hasan Hayırlı, Yıldız Kahraman, Ayşe Koç, Metin Özcan, Raif Sevinç, Bilgen Süngü, Niyazi Yeloğlu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan BANDIRMADA ENGELLİLER GÜNÜ TÖRENİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HAVUTÇA CHP KONGRESİNDE SERT KONUŞTU…

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x