‘HAKSIZ REKABET OLUŞUYOR’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının Halk arasında VİP olarak adlandırılan yolcu taşımacılığıyla ilgili gelen şikayetler üzerine geçtiğimiz Ocak ayında yaptırım kararı almasının ardından her hangi bir girişimde bulunulmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Son dönemde A1 ve D1 belgelerine sahip olmasına rağmen servis araçlarını şehir merkezine dahi sokamayan kurumsal firmaların aksine bazı yerel firmaların şehir içerisinden rahatlıkla yolcu toplayabilmesi tepkilere neden olmuştu.
Başkan Mirza yaptığı açıklamada D2 belgesine sahip olarak şehirler arası taşımada tarifeli servis yapmaya yetkisi olmayan bazı firmalarla mahkemelik olunduğunu ve yargılama sonucunda Bandırma Belediye’si aleyhinde sonuç çıktığını hatırlatarak, sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ni adres gösterdi.
Mirza ’Biz geçtiğimiz dönemde Bandırma Belediyesi olarak bunlara en başında izin vermedik, çok mücadele edildi ilk etapta izin verilmedi yeni oluşan bir taşımacılık tarzıydı o dönemde. Ulaştırma bakanlığı bu hakkı vermiş. İlgili kuruluşlar o dönemde Bandırma Belediyesini mahkemeye verdiler ve mahkemeyi kazandılar, şu an yargı kararıyla faaliyetlerini sürdürüyorlar.’ Dedi.
Yerel firmaların şehir içerisinden yolcu alıp taşımalarının haksız rekabet doğurduğunu söyleyen Mirza;
‘Şehir içine park etmeleri oradan alıp yolcu taşımaları doğru değil. Trafiği de aksatmadan aktarma istasyonları yapmaları lazım, geçmişte Bandırma dışında yer gösterdik ama uygulamadılar 2014 senesinde de Büyükşehir yasasıyla Ulaşım Hizmetleri Büyükşehir’e geçti. Sanıyorum büyükşehir bununla ilgili bir yaptırım kararı aldı, buna katılıyorum ve doğru buluyorum çünkü haksız rekabet oluyor. Otogardan otobüs kaldıran büyük firmalar var.’ Dedi.

’ TRAFİĞİ ÇÖZMEK İÇİN ALTERNATİF YAŞAM ALANLARI YAPMALIYIZ’’
Bandırma da ki trafik sorununun 3 sebebinin olduğunu belirten Mirza;
Bunlardan 1.si Bandırmanın fiziksel yapısı yollar dar, çarşı sıkışık ve İnönü ve Atatürk caddeleri olmak üzere iki mecburi ana yol. 2.si Bandırmanın araç sayısı. Bandırmada ki araç sayısı Türkiye ortalamasının 2 katı. 3.sü Eskiden ilçe trafik komisyonu vardı, karayolları, belediye, şoförler odası ilçe trafik, kaymakamlık birlikte çalışıp tartışıp komisyon kararı sonucunda kavşaklar, tek yön, çift yön yol vs. karar verilir belediye yapardı. Sistem değişti artık Balıkesir’de UKOME yapıyor. Tüm Balıkesir trafiği üzerine onlar çalışıyor. Önerilerimizi gönderiyoruz. Kabul edilenler yine belediyemiz tarafından yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda trafik ile ilgili Türkiye çapında çalışan bir firmayı getirdik 1 yıl boyunca araç sayımı, plaka takibi gibi birçok çalışma yaptılar ama fiziki koşullar sebebiyle onlarda çözemediler. Nüfus arttıkça yeni çarşı merkezinden uzak yeni yaşam alanları yaratmak zorundayız. Ancak öyle olduğunda insanlar her ihtiyacı için Cumhuriyet Meydanına ve çarşı merkezine inmek zorunda kalmazlar. Bu konuda çalışmalarımız yeni yaşam alanları projelerimiz var.
Atatürk ve İnönü caddelerine alternatif cadde yapılması gerekiyor dendi. Mümkün değil. Apartmanları yıkıp yol yapamazsınız. Trafikle birlikte birde otopark sorunu var, bütün projelerin altına otopark yapıyoruz. Cinçukuru nun altı 2 kat otopark olacak, Pazar yerine 450 araçlık otopark yaptık. Büyükşehir yasasıyla yerel yönetimlerden Büyükşehir’e geçen gelir kaynaklarının bu şehirde yatırıma dönüşmesini istiyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız Sn. Edip Uğur’a katlı akıllı otopark önerisinde bulunduk olur dedi ama ne zaman yapılır bilemiyoruz. Gelirlerimiz %40 azaldı, bu kaynaklarla Büyükşehirden Bandırmaya yatırım bekliyoruz.’’

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

‘HAKSIZ REKABET OLUŞUYOR’

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x