GÜRE KAPALI PAZARYERİ BÖLGEDE BİR İLK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediyesi tarafından Güre Mahallesi’nde yapılacak olan kapalı pazaryeri inşaatına başlandı. Çatısındaki güneş enerji sistemleri ile bölgede bir ilk olacak olan pazaryeri alanında bulunan zeytin ağaçları taşınarak başka alanlarda yaşatılıyor.

Edremit Belediyesi tarafından Güre Mahallesi’nde yapılacak olan modern kapalı pazaryerinin temel kazı çalışmalarına başlandı. 2530 metrekare alan üzerine iki katlı olarak kurulacak pazaryeri yaşlı ve engelli vatandaşların rahatça ulaşabileceği ve çatısındaki güneş enerjisi sistemiyle de elektrik ihtiyacını karşılayacak özelliğe sahip olmasıyla ve alt katındaki kapalı otoparkı ile bölgede bir ilk olacak.İnşaat çalışmaları başlayan pazaryeri inşaat alanında kalan zeytin ağaçları ise kesilmeden uzman ekipler tarafından bulundukları yerden sökülerek belirlenen başka alanlara taşındı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  “Güre Mahallemizde 2530 metrekare alan üzerine kurulacak; yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği ve çatısındaki güneş enerjisi sistemiyle de belediye hizmet binamızın elektrik ihtiyacını karşılayacak özelliğe sahip olmasıyla bölgede pazaryeri ihtiyacını modern bir şekilde çözümleyecek olan Güre Kapalı Pazar Yeri’nde ekiplerimiz çalışmalarına başladı” dedi.

Başkan Saka, zeytin ağaçlarının taşınması ile ilgili olarakta, Edremit’te deniz kıyısından dağın eteklerine kadar her tarafın zeytin ormanları ile kaplı olduğunu vurguladı; “Bölgemizde en ufak bir voleybol sahası dahi yapmaya kalksak mutlaka birkaç tane zeytin ağacı denk gelmektedir. Onun için bizde bilhassa anayol kıyılarında boş kalan yeşil alanlarımıza buralardan söktüğümüz ağaçları dikerek hem yaşamasını sağlıyoruz hem o boş yeşil alanlarda zeytin ağaçlarını bir peyzaj ağacı olarak değerlendirilip bölgenin karakteristik özelliğini gösteriyoruz. Son olarak Güre Mahallesi’nde yapacağımız pazaryerinde birkaç tane ağaç vardı. Bu ağaçlar kesilmeden, uzman teknik ekip gözetiminde yerlerinden sökülerek Akçay Mahallesi’nde yol kıyısında oluşturduğumuz yeşil alana taşınarak orada yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı. Bugüne kadar zeytinin bir dalının bile heba olmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GÜRE KAPALI PAZARYERİ BÖLGEDE BİR İLK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x