GMKA’DAN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NE PROJE ZİYARETİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi (PPKB) Başkanı Osman Erol İnce ve Proje Koordinatörü Emine Aktuğ ve ajans uzmanlarından Ali Koç, Avrupa Birliği (AB) Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan, “Gençlik Enerjisi Rüzgar Enerjisiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesinde Sürekli Eğitim Merkezi yapısı içerisinde kurulan, Rüzgar Enerjisi Eğitim Merkezi laboratuvarını ve teknik ekipmanları inceleyerek verilen eğitim hakkında bilgiler aldılar.

 

Ziyaret, Proje Eğitim Koordinatörü Elektrik-Elektronik Müh. Doç. Dr. Murat Erhan Balcı eşliğinde gerçekleştirildi. Eğitimlerin gerçekleştiği laboratuvarı gezen Özek ve GMKA uzmanları, proje kapsamında alınan laboratuvar gereçlerini, çeşitli makine ve ekipmanları inceledi.

 

Eğitimler hakkında Balcı’dan bilgi alan Özek, “Teknolojiyi kendimiz üretmeliyiz. Teknoloji transferi bir noktaya kadar ilerliyor ve teknolojik bir durumu kendimiz ürettiğimizde, ona bağlı bütün fonksiyonlarını da biz üretip biz kazanabiliriz. Bir şey bulduğumuzda arkasından gelen bütün katma değeri de kazanabiliriz” diye konuştu. Özek, laboratuvar ekipmanları ve makinelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bunların eğitime çok değerli katkılar getireceğinden söz etti.

 

Yenilenebilir enerji konusunda bu eğitimin ayrı bir yer olduğuna değinen İnce de, “Bu eğitim, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği onaylı Türkiye’deki tek eğitim olacak. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği bu eğitime çok ilgi gösterdi. Farklı yerlerde de bu tarz kısa süreli eğitimler var fakat bu anlamda Balıkesir Üniversitesindeki bu eğitim ilk olma özelliği taşıyor” diye konuştu.

 

Daha sonra eğitim yapılan sınıfı ziyaret eden GMKA yetkilileri eğitim alan öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştirip başarı dileklerinin ardından okuldan ayrıldılar.

 

Projede yer alan eğitimlerle öğrenciler, belirli bir takvim dahilinde bir çok alanda eğitimlerini sürdürüyor. Rüzgar Türbinleri İçin Yüksekte Çalışma, Mühendis Yetkilendirme, Kompozit İmalat ve Onarım ve de Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma gibi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler şu anda program kapsamında, laboratuvar uygulamalı; Temel Otomasyon Eğitimi, PLC Programlama Eğitimi, Elektrik Tesisleri ve RES Temel Eğitimi, Güç Sistemleri Temel Eğitimi ve Res Kurulumu ile ilgili üretim, kurulum ve bakım eğitimlerini alıyorlar. Ocak ayı içerisinde bitecek olan bu eğitimlerin sonunda da öğrencileri iki aylık bir staj dönemi bekliyor.

 

Güney Marmara Bölgesi yenilenebilir enerjiyle ilgili istihdam ihtiyaçlarının karşılanmasını amaç edinen proje, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından % 90 oranında finanse ediliyor. Proje mart ayı itibari ile sona erecek.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GMKA’DAN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NE PROJE ZİYARETİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x