GERÇEKTEN SEÇİME Mİ GİDİLİYOR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümetin kurulamamasının ardından Türkiye 1 Kasım’da tekrar sandık başına gidecek. Ancak yine 7 Haziran’da olduğu gibi gerek ülke genelinde, gerekse Bandırma’da seçim atmosferi yok.

7 Haziran’da Balıkesir genelinde AKP; 802 bin 532 kullanılan oydan, 305 bin 581’ini alarak 1. Parti oldu. CHP 267 bin 673 oy alarak 2. parti, MHP 159 bin 267 oyla 3, HDP 24 bin 121 oy alarak 4. parti oldu. Bandırma’da ise 41 bin 53 oy alan CHP 1’inci parti olmayı başarırken onu, AKP 28 bin 486 oy, MHP 17 bin 546 oy ve HDP 4 bin 26 oy alarak izledi. Bandırma’da 7 Haziran’da CHP ve AKP arasında ki makas iyice açılırken, AKP İlçe teşkilatında ciddi değişimler yaşanmasının 1 Kasım’da sandığı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. Ancak gerek 7 Haziran öncesi, gerekse de 1 Kasım seçimleri öncesi Bandırma’da ciddi bir seçim atmosferinin oluşmadığı görülüyor.

Yerel seçimlere göre partililerin çalışmalara katılımı da oldukça az. CHP Bandırma ilçe örgütü köy ziyaretleri ve esnaf gezileri yaparak çalışmalarına devam ederken, CHP’li milletvekillerinin çalışmalarını daha çok kırsal alanda yapacağı öğrenildi. AKP ise Sema Kırcı ve yönetim kurulu ile birlikte köy, mahalle ve esnaf gezilerini sürdürüyor. Seçime 10 gün kala Bandırmada ne afiş nede bayraklama çalışmaları yapılmadı. Hatta partiler bu seçim sürecinde seçim bürosu dahi açmadı. Partilerin propaganda araçları da sokaklarda boy göstermiyor. Genel olarak seçim atmosferinin olmayışı ile birlikte kamuoyunda, 7 Haziran seçimlerinden çokta farklı bir sonucunun ortaya çıkmayacağı düşüncesi hakim. 1 Kasım sonrası AKP-CHP koalisyonun tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GERÇEKTEN SEÇİME Mİ GİDİLİYOR?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x