GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR BALIKESİR BIRAKACAĞIZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTO’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI

BTO BAŞKANI FAHRİ ERMİŞLER:

“GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR BALIKESİR BIRAKACAĞIZ”

Balıkesir Ticaret Odası (BTO), İstanbul Üniversitesi ve Management &Training

iş birliği ile 18 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı başladı. BTO Başkanı Fahri Ermişler yaptığı açılış konuşmasında gelecek nesillere yeni ve sağlıklı bir Balıkesir bırakmayı planladıklarını belirtti.

BTO Toplantı salonunda gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı öncesi konuşan BTO Başkanı Fahri Ermişler “Bildiğiniz gibi 22 Ekim 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve Balıkesir Ticaret Odamızın ortaklaşa düzenlediği Kentsel Dönüşüm Zirvesini gerçekleştirdik. Bu zirvede Türkiye çapında çok değerli iş adamları, avukatlar, konunun uzmanları, akademisyenler bize eşlik etti ve verimli bir zirveyi geride bıraktık. Zirvede ki konuşmamda da söylemiştim önce Türkiye, önce Balıkesir en öncede insan demiştim. Bizim bundan sonraki süreçte yeni Balıkesir’i inşa ederken hep beraber, depreme dayanıklı konutları inşa edeceğimizi düşünüyoruz ve belediyelerimizle birlikte yaptığımız bu çalışmalarda buradaki üyelerimizde buna paydaş olacaklar. Ülkemiz ve çevremiz açısından çok önemli bu kentsel dönüşüm konusunda odamız üyelerinin bilgilendirilmesi için yapılan çalışmaların, masanın bir ucundan tutma noktasında bu günkü eğitimle başlayacak olan ikişer günlük, 6 güne sığan kentsel dönüşüm uzmanlık eğitimini ücretsiz olarak yapmaya yönetim kurulu olarak karar verdik”dedi.

 

Kentsel dönüşüm hakkında da açıklama yapan BTO Başkanı Fahri Ermişler “Balıkesir’in bundan sonraki gelişiminde belirlenen belediyelerimizin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, il müdürlüğümüzün vereceği alanlarda yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarında daha önceden bilgi sahibi olmak, kentsel dönüşüm nasıl yapılır ? Ne şartlarla yapılıyor ? Daha sağlıklı yapılarda önce insan vurgusunu nasıl organize edeceğiz noktasında bu gün bir eğitime başlıyoruz. Bu eğitimlerde sağ olsun Haldun beyin çok büyük emeği var. Onların ortaklaşa yaptıkları bir program bu ve Anadolu’ya gelmeleri gerçekten zor. Bizim zirvemizde yaşadıkları heyecandan sonra burada başlatmak için bende çok rica ettim kendilerine. İnşallah çok verimli eğitimleri hep birlikte yaşayacağız. Katılımlarınızdan dolayı ben hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah yeni Balıkesir’i, daha iyi bir Balıkesir’i gelecekte biz ve bizden sonra gelecek nesillere daha sağlıklı bir Balıkesir bırakmayı umuyorum”şeklinde konuştu.

Daha sonra Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen katılımcılara “Kentsel Dönüşüm Vizyonu ve Fırsatları Nelerdir?” konulu sunumuyla eğitim başladı.

Otağ Fırıncıoğulları/YENİGAZETEM

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan 1.ORUÇGAZİ’DE ÇATI YANGINI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR BALIKESİR BIRAKACAĞIZ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x