FETÖ’nün ‘Erdek İmamı’ Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afyonkarahisar’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve Balıkesir’in Erdek İlçesi imamı olduğu belirtilen R.K. yakalandı.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 cemaat evinde arama yapıldı.

Yürütülen çalışmada, polis ekiplerinin bir evde yaptığı arama sırasında eve gelen R.K.’ya kimlik soruldu. Üzerinde kimlik olmayan ve sahte bir isim bildiren R.K. kimlik tespiti yapılması için gözaltına alındı.

R.K’nın emniyetteki sorgusunda hakkında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından “Erdek İlçe imamı” olarak arama kaydı olduğu belirlendi. R.K’nın cep telefonunda yapılan incelemede kriptolu mesajlaşma sistemi “ByLock” yüklendiği anlaşıldı.

R.K’nın Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ÖĞRENCİ EVLERİNİ DERSHANEYE ÇEVİRMİŞLER

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Afyonkarahisar’da bulunan öğrenci evleri ile çalışma yaptı. Yüz civarında öğrenci evi olduğu belirlenen adreslerden 2014 yılından sonra 15 öğrenci evinin kaldığı tespit edildi.

Yapılan aramalarda evlerin kaçak dershanelere dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Evlerde sıraların olduğu ve akıllı tahtalarla polis ve askeri okullara giriş için özel eğitim verildiği düşünülüyor. Evin tavanına monte edilmiş olan projeksiyon cihazı da standart öğrenci evinin dışında olduğunu gözler önüne serdi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

FETÖ’nün ‘Erdek İmamı’ Yakalandı!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x