EVRENSEL KATKI TOPLAMA BEDELİ HAKKINDA AÇIKLAMA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BASKİ tarafından su faturalarına yansıtılan “Evsel Katı Atık Toplama” bedeli şikayetlerinin giderek artması üzerine AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´dan açıklama geldi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, basına gönderdiği yazılı açıklama ile şu bilgileri aktardı: “Son zamanlarda ilçemizde su faturalarımıza dahil olan “Evsel Katı Atık Toplama Bedeli” ile alakalı gerek yerel basın gerekse halkımız tarafından BASKİ kurumumuza karşı asılsız tepki ve eleştiriler yöneltilmektedir. Bilindiği üzere 6360 sayılı Kanun ile Balıkesir İli Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmiş ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su/Kanalizasyon işlerini devralmıştır.
2872 Sayılı Çevre Kanunu´nun 11. maddesi ve Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun´un 9. maddesine dayanılarak çıkarılan 27/10/2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan “Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz” çerçevesine göre “Evsel Katı Atık Toplama Bedeli” 04/03/2016 tarih ve 28 sayılı Erdek İlçe Belediye Meclisinin kararı ile “11,20 TL + KDV” olarak belirlenmiş ve aynı yönetmeliğin 22. maddesi uyarınca Nisan 2016 döneminden itibaren su faturaları üzerinden tahsil edilmeye başlanmıştır.
Bahsi geçen “Evsel Katı Atık Toplama Bedeli” BASKİ kurumunun su faturalarına dahil edilip tahsilatı yapılmakta ve bu tutarın tamamı Erdek İlçe Belediyesi´ne aktarılmaktadır. Bu tutar yukarıda da bahsettiğim üzere Erdek İlçe Belediyesi tarafından belirlenmiştir. Balıkesir´in ilçelerinde tahsil edilen “Evsel Katı Atık Toplama Bedelleri” aşağıdaki gibidir;
Erdek 11,20 + KDV, Marmara 10,44 TL + KDV, Bandırma 7,00 TL + KDV, Ayvalık 6,50 TL + KDV, Havran 5,75 TL + KDV, Altıeylül 5,56 TL + KDV, Karesi 5,56 TL + KDV, İvrindi 5,54 TL + KDV, Gönen 5,41 TL + KDV, Dursunbey 5,41 TL + KDV, Savaştepe 4,50 TL + KDV, Bigadiç 4,50 TL + KDV, Manyas 4,46 TL + KDV, Kepsut 4,28 TL + KDV, Edremit 4,13 TL + KDV, Balya 3,94 TL + KDV, Susurluk 3,33 TL + KDV, Burhaniye 3,03 TL + KDV, Gömeç 2,75 TL + KDV, Sındırgı 1,61 TL + KDV
Görüldüğü üzere ilçeler arasındaki en yüksek tutar Erdek İlçesine ait ve ilçe ortalamalarının 2 katından daha fazladır.
Bu tutar Erdek Belediye Meclisi tarafından belirlenmiştir ve tahsil edilen bedellerin tamamı Erdek Belediyesi´ne aktarılmaktadır.
Bu sebeple Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)´nin “Evsel Katı Atık Su Bedeli” konusunda eleştrilmesi mantıkdışıdır. Ayrıca su kullanımı olmayan dönemler için ödenen “Evsel Katı Atık Su Bedeli” sebebiyle halkımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarife Komisyonu Başkanlığı tarafından Aralık Ayı 3. Birleşiminde su kullanmayan abonelere “Evsel Katı Atık Su Bedeli” yansıtılmayacağı açıklanmıştır.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

EVRENSEL KATKI TOPLAMA BEDELİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x