ETKİNLİĞE ON YEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde “53. Kütüphane Haftası Açılış ve Ödül Töreni” düzenlendi.

Törene Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte İl ve İlçe protokolü katıldı.

Törenin açılış konuşmasını programa ev sahipliği yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Kütüphanelerin tarihi geçmişi hakkında detaylı bilgi paylaşan Rektör Özdemir; “Kütüphaneler bir gayretin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, kollamak ve okuyuculara oluşturmak için oluşturulmuştur. Kütüphanenin tarihçesi yazı kadar eskidir. M.Ö. 2400 yıl öncesine kadar kütüphanenin varlığına rastlanmıştır. Yani insanın olduğu her yerde kütüphane de olmuştur.

Türklerde ilk kütüphane Orta Asya’da Uygurlar döneminde oluşturulmuştur. Osmanlı dönemine gelindiğinde ise medrese ve cami de kütüphanelerinin açıldığı görülmektedir. Cumhuriyet döneminde de kütüphanecilik alanında büyük atılımlar yapılmıştır. Bugüne gelindiğinde ise bugünkü yerimiz maalesef gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında yeterli değildir. Üniversitemizde ise Balıkesir Üniversitesi’nden devralınan kütüphanemiz geliştirilmiş ve şu an 15 bin kitap ve 176 bin elektronik kitaba ulaşmış durumdayız. Kütüphanemizi zenginleştirme çabamız aralıksız devam etmektedir. Kütüphane mekânımızı da en kısa zamanda büyüteceğiz. İlk aşamada bu binanın çatı katında bir kütüphaneye sahip olacağız. Ardında ise önümüzdeki yıl yatımları kapsamında istenecek binaların arasında kütüphane binasını da yer alacaktır. Ben rektör olduğumdan buyana en çok güzel bir kütüphane yapılmasını arzu etmekteyim. Böylece öğrencilerimiz güzel bir mekâna kavuşmuş olacaklar.” dedi.

Ardından söz alan isim ise Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza oldu. Mirza; “ Kitap, kitap okuma bizi geliştiren, önce bilgi sahibi olmamızı, ardından fikir sahibi olmamızı sağlayan unsurlardır. Bandırmamızda Üniversitemizin böyle güzel etkinlikler yapmasından mutluluk duyuyorum. Bizde Bandırma Belediyesi olarak gençlerimizin önünü açacak çalışmalar yapmaktan mutlu oluyoruz. Bizde belediye olarak 16 kitap basımı gerçekleştirdik.” dedi.

Törende daha sonra Balıkesir Vali Vekili Bayram Ali Köse konuştu. Köse; “Kütüphane Haftası kutlu olsun. Kitap ayrıntılı düşünmediğimizde önemini kavrayamadığımız bir şeydir. İnsanlar günümüzde her an bombardımanına tutuluyor. Bugün insanlar ruh sağlığını korumak için çeşitli tedavi yöntemlerinden yaralanıyor. Bu konuda en faydası olan şeyler ise hobiler, kişisel çalışmalardır. Bunların hiçbirini yapamayanlar ise benim gibi kitap alıp okumayı tercih ederler. Kitap ile kutuplara da gidersiniz, dünyanın merkezine de gidersiniz. Dolayısıyla kendimizi rehabilite eder ve kendimizi de koruruz. Kitap olmasaydı insanlık gelişimini tamamlayamazdı. Üniversitemizi de bu etkinlikten ötürü kutluyorum.” dedi.

Ardından konuşan isim ise Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın oldu. Akın; “Hepimizin Kütüphane Haftası’nı kutluyorum. Kendimize samimi olarak itiraf etmemiz gereken şey biz kitap okumuyoruz. Türkiye’de nüfusun 10 binde biri kitap okuyor. Bizde 6 kişi bir yılda bir kitap okuyor. Bu nedenle böyle etkinlikler ile kitap sevgisini daha da geliştireceğiz. Bu haftanın ve bu güzel etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Törende daha sonra Balıkesir İl Hak Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan kullanıcılara Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Vali Vekili Bayram Ali Köse, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi.

Törenin ardından protokol üyelerinin katılımı ile 53. Kütüphane Haftası’nın ilk etkinliği olarak “Bandırma” temalı fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ETKİNLİĞE ON YEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x