ETİ MADEN’DE SÖZLEŞME İMZALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Ocak 2017 tarihinde başlayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde Eti Maden Genel Müdürlüğü, Kamu İşverenleri Sendikası ve Sendikamız Petrol-İş arasındaki toplu sözleşmenin 25 Ağustos 2017 itibariyle imzalandığını açıkladı.

Son yılların en iyi sözleşmesi

İmzalanan sözleşmeye göre 2017 yılı için zam oranının ilk 6 ayda 3 TL seyyanen üzerine yüzde 7,5, ikinci 6 ayda yüzde 5 olduğunu dile getiren Kayan “2018 yılında ise yüzde 3,5+3,5 zam oranı + enflasyon asan kısmi olarak belirlendi. Bununla beraber ek ödenek bir defaya mahsus olmak üzere 500 liradan 750 liraya yükseltildi. Bürüt çıplak ücreti 3 bin liranın altında olan isçilere zam oranı dışında 90 TL (yevmiye ‘ye 3 tl) ek zam yapılmıştır” dedi.

Katkısı bulunanlara sendikadan teşekkür

Toplu sözleşme görüşmelerinin Eti Maden Bandırma İşletmesinde çalışan toplam 495 üyeyi kapsadığını dile getiren Kayan “382 üyemize Türk İş protokolü haricinde yevmiyeye 5 TL, vardiya zammı 08-16 vardiyası 5,75, 16-24 vardiyası 8.05 ,24-08 vardiyası 10,50 TL olarak belirlendi” ifadesini kullandı.

Kayan, toplu sözleşme görüşmelerindeki katkılarından dolayı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer,’e Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Saç’a, Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat’a, Kamu-İş Sözleşme Uzmanı Dr. Süleyman Eryiğit’e, Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ve sendika üyelerine teşekkür etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ETİ MADEN’DE SÖZLEŞME İMZALANDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x