ERDOĞAN’I KAZAKİSTAN ZİYARETİNDE MHP’LİLER KARŞILADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti sırasında karşılayanlar arasında MHP’li Semih Yalçın ve Deniz Depboylu da vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TSİ 17.00’de Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı.

MHP’LİLER DE KARŞILADI
Karşılama sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu. Karşılama töreninde AK Parti’li isimlerin yanı sıra MHP’li iki ismin de bulunması dikkat çekti.

Daha önce de Erdoğan’ın heyetinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın yanısıra MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da Kazakistan ziyaretinde bulundu.

HEYETLERARASI GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Astana’da Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi karşılama töreninin ardından heyetlerarası görüşmelere katıldı.

590 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ANLAŞMASI
Kazakistan ile Türkiye arasında 590 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Kazakistan Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin çabalarıyla Kazakh İnvest Milli Şirketi ile Çalık Holding, Yıldırım Holding, Yıldızlar SSS Holding, Agrobest Group ve diğer Türk şirketleri arasında toplam 590 milyon dolarlık yatırım anlaşmalarının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, anlaşmaların Kazakistan’da inşaat malzemeleri, makine üretimi, kimya işletmeciliği, metalürji ve enerjinin üretimini öngördüğü kaydedildi. Son 5 yılda Kazakistan’da Türk şirketlerinin 667,5 milyon dolarlık 18 yatırım projesinin hayata geçirdiğine vurgu yapılan açıklamada, ileriki süreçte 10 projenin daha devreye alınacağı hatırlatıldı. Açıklamada, Türkiye’nin Kazakistan’a yaptığı toplam yatırımın 2,1 milyar dolar olduğunun da altı çizilirken 2017 yılın 6 ayında yapılan yatırımın 925,1 milyon dolar olduğu kaydedildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ERDOĞAN’I KAZAKİSTAN ZİYARETİNDE MHP’LİLER KARŞILADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x