ERDEK ZAMANI FESTİVALİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay bahçeleri, Erdek’in simgesidir. Misafirlerin ve tüm Erdek Halkının günde en az bir defa uğrayıp serinlediği, marinayı, Avşa, Marmara Adaları ile Tekirdağ’a sefer yapan motorları seyrederek, kuş cıvıltıları içerisinde çaylarını içtikleri buluşma ve sosyalleşme alanıdır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez bir ritüeli olan meşhur Erdek simit ve poğaçalarını, sıcak sıcak fırınlardaki alıp, şimdi yenilenmiş olan çay bahçelerinde çınar ağaçlarının gölgesinde yiyebilirsiniz. Kurbağalı dere dediğimiz Erdek’in doğu sahilinde yürümeye başlarsanız, önce eski kaymakamlık evinin önünde ve arka sokağında da bulunan 114 cm çapında olan ve 1860 yılında dikilmiş anıt çam ağaçlarını göreceksiniz. Ona bir sarılmayı deneyin bakalım. Kaç kişi sarılabileceksiniz? Yürümeye devam ettiğinizde çoluk çocuk herkesin şehir içerisinde kalan bur sahilde denize girdiklerini göreceksiniz. Karşınızda bütün heybetiyle duran ve Erdek’in simgesi olan Seyitgazi Tepesine de buradan gidilebilir ve tepedeki yatırı ziyaret edebilirsiniz. Ancak yukarıya kadar yürümek için nefesinize güvenmelisiniz. Yukarıya çıktığınızda o nefis manzarayı görünce de iyi ki çıkmışım diyeceksiniz. Tüm Erdek, Zeytinliada, Tavşanlıada, Edincik ve hatta açık havalarda Bandırma’yı dahi görebilir, askeri kamplara tepeden selam edebilirsiniz. Buradayken eskilerin ağzından düşürmediği şu tekerlemeyi de sizlere aktarmak isterim. Bandırma’nın ayazı, Erdek’in kirazı, Edincik’in beyazı. Bu ne demek biliyor musunuz? Erdek’te bir zamanlar kiraz ağaçları vardı ve meşhurdu. Şimdi yerinde siteler yükselmiş. Bandırma’nın soğuğu zaten malum. Peki Edincik’in beyazı nedir? Tabii ki güzel beyaz tenli kızları! Şimdi aşağı doğru iniyoruz ve hemen yarı yola gelince bir tabela görüyoruz. Kaya Rock. Bu diskoyu da en kısa zamanda bir gece yarısı ziyaret etmenizde fayda var. Çok değişik ve doğanın kolları arasında ismine layık kaya gibi kocaman bir disko.

Başka bir çok tatil beldesinin aksine büyük lüks oteller ya da birbirine benzeyen sitelerle kaplanmamış olması Erdek’in en çekici yanı. Onların yerine palmiyelerin çevrelediği, araç trafiğine kapalı, aynı zamanda bisikletçilerin de kullandığı bisiklet yolunu ve küçük otelleri göreceksiniz. Biraz eski görünümlü bu otellerden birinin balkonuna gün batımında çıkın. Güneşin, denizin içinde eriyişini gördüğünüzde buraya gelenlerin tüm sorunlarını neden kolayca unutabildiklerini anlayacaksınız.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ERDEK ZAMANI FESTİVALİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x