EMİNE ERDOĞAN: ”KADINLARIN GÜCÜNE İNANIYORUM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan: “Dünyanın Bütün Kadınları Huzurlu Bir Yaşam ve Aydınlık Geleceği Hak Ediyor”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye’de görev yapan yabancı kadın misyon ve misyon eşlerine verdiği yemekte konuşan Emine Erdoğan, “Kadınların gücüne inanıyorum. Dünyayı değiştirme azmine hayranlık duyuyorum. Bu azmin ve gücün, dünyanın geleceği adına büyük bir potansiyel olduğuna inanıyorum” dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye’de görev yapan yabancı kadın misyon ve misyon eşlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir yemek verdi.

Yemekte yaptığı konuşmasına, misafirlerine hitaben “Kendinizi evinizde hissetmenizi, bu coğrafya üzerinde güzel hatıralar biriktirmenizi diliyorum” ifadeleriyle başlayan Emine Erdoğan, katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

“AYRIM YAPMADAN ÜÇ MİLYON MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Türkiye’nin çok farklı kültürlerin karşılaşma noktası olduğunu ve bu topraklarda farklılıkların ötekileştirme sebebi değil, zenginlik kaynağı olarak görüldüğünü belirten Emine Erdoğan, “Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, bizim için herkes, insan olmanın getirdiği yüksek bir değerin muhatabıdır. Çünkü medeniyet anlayışımız bunu gerektirir. Devlet politikamız da, bu anlayış üzerine inşa edilir, insani ilişkilerimiz de bu kavrayışla şekillenir. Türkiye’nin dünya ile kurduğu ilişkinin temelinde de bu yaklaşım vardır” diye konuştu.

“Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle tüm medeniyetler bizim için saygıyı hak eder, ilişki kurmaya değer” diyen Emine Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Dünyaya vadettiğimiz şey sevgidir, saygıdır, merhamet ve adalettir. Yaşadığımız çağın sorunlarına, bu derin birikimden reçeteler üretiriz. Mazlumun yanında olur, adaletsizliğin karşısında durur, mağdur halkların sözcülüğünü yaparız. Ülkemizde misafir ettiğimiz mülteciler de bu yaklaşımın bir sonucudur. Dini ve etnik ayrım yapmadan, Irak ve Suriye’de savaşın mağduru olmuş üç milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz.”

Emine Erdoğan, dünyanın bütün çocuklarının ve bütün kadınlarının huzurlu bir yaşamı, aydınlık bir geleceği hak ettiğini vurguladı. Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdikleri bu buluşmanın, tüm dünya kadınları için güzelliklere ilham olmasını dileyen Emine Erdoğan konuşmasında, “Kadınların gücüne inanıyorum. Dünyayı değiştirme azmine hayranlık duyuyorum. Bu azmin ve gücün, dünyanın geleceği adına büyük bir potansiyel olduğuna inanıyorum” sözlerine yer verdi.

“ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZ TEMEL HEDEF, MİLLET İRADESİNİ HÂKİM KILMAKTIR”

Emine Erdoğan, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kadınların oynadığı rolün, dünya demokrasi tarihine geçecek nitelikte olduğuna dikkat çekti ve Boğaziçi Köprüsü’nde tankların karşısına kararlılıkla dikilen Safiye Bayat’ı örnek göstererek, “Ağır silahlarla donatılmış bir tankın karşısında, bunu ona yaptıran, demirden daha güçlü bir yürekti. Vatanına olan aşktı. Demokrasiye olan inançtı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarihî bir dönemeçten geçtiğine işaret eden Emine Erdoğan, şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminde çok net biçimde gördüğümüz vesayetlerin tamamen ortadan kaldırılması ve sivil bir anayasa için 16 Nisan’da referanduma giderek, ülkemizin demokratik geleceğine oy vereceğiz. Tüm dünyada sistemik değişimlerin yaşandığı bir zamanda Türkiye de kendi hikâyesini yazma gayretindedir. Ulaşmak istediğimiz temel hedef, kurumlarımızı vesayet kalıntılarından temizleyerek, milletimizin iradesini tam anlamıyla hâkim kılmaktır. Böylece, gerçek demokrasiyi inşa etmektir. Bu süreçte en büyük desteğimiz, önyargısız ve temiz yürekleriyle, demokrasiye gerçekten inananların dostluğudur. Güzel niyetlerin, samimi gayretlerin dünyaya dalga dalga yayılacağına inanıyorum. Yeter ki biz, onların neferleri olalım.”

Konuşmasının sonunda misafirlerine, davetine icabetleri dolayısıyla teşekkür eden Emine Erdoğan sözlerini, “Kadınların dostluğu, insanların kardeşliği adına, güzel bir gelecek diliyorum” diyerek tamamladı.

Yemeğin ardından arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ‘Çengnâme’ adlı bir dinleti sundu. Unutulmaya yüz tutmuş çengin yeniden Türk müziğine kazandırılması için uluslararası nitelikteki çalışmalarıyla bilinen Pancaroğlu’nun dinletisi, misafirler tarafından beğeniyle izlendi.

EMİNE1

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

EMİNE ERDOĞAN: ”KADINLARIN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x