ELMASTAŞ: ” SALON PROJEMİZ HAZIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırmaspor Kulüp Başkanı Erhan Elmastaş Çay TV ekranlarında yayınlanan Hentbol Panaroma programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Programda Bandırmaspor Hentbol takımından futbol takımına , Bandırma ve Balıkesir Çekişmesine ve Bandırma da ki spor tesisi eksikliğine kadar bir çok konu konuşuldu.

”ŞUAN TEK DERBİ BANDIRMASPOR BALIKESİRSPOR”

Programın en dikkat çeken kısmı ise Ankara stüdyolarından yapılan canlı yayında program sunucusunun Başkan Elmastaş’a Bandırma ve Balıkesir arasında ki çekişmeyi sorduğu anlar oldu.

Sunucunun bu sorusuna Erhan Elmastaş, ” 1965 senesinde Bandırmaspor kurulduğunda Balıkesir’de başka profesyonel kulüp yoktu. Balıkesirspor bizden bir sene sonra kuruldu. O dönemde Bandırmada uygun sahamız olmadığı için maçlarımızı Balıkesirde oynamak zorunda kaldık. Orada oynadığımız ilk maçta büyüklerimizin anlattığına göre bayrak direğine tırmanarak Bandırmaspor bayrağımızı koparıp atıyorlar ve günümüzde devam eden çekişme o günden beri devam ediyor. Şuan ligde ki tek derbi de Bandırmaspor- Balıkesirspor derbisi , Karşıyaka Göztepe, Adanaspor Adana Demirspor hep bu takımların ligleri ayrıldı. Son derbide bir olay yaşanmadı maçta berabere bitti. Zamanla bu gerilimin ve çekişmenin tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

” HENTBOL BANDIRMA’DA ASFALT SAHADA BAŞLADI”

Bandırmaspor Kulübünün bünyesine hentbol branşının nasıl dahil olduğunun konuşulduğu kısımda ise Elmastaş,” Ben aynı zamanda Bandırma Belediyesi Meclis Üyesiyim. Şuan ki Belediye Başkanımız Dursun Mirza’nın Belediye Başkanlığı döneminde şehrimizde ki okulların bahçelerini çevrelerini güzelleştirmek için geziler yapıyorduk. Şehit Bedri Karabıyık okulumuza gittiğimizde bahçeye taş yapalım diye konuşuldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Taşkın eğer bahçemizi asfalt yaparsanız biz burada bir hentbol takımı kurmak istiyoruz dediler. Bizde tamam dedik. Daha sonra bu takım 2. Lige kadar yükseldi. Tabi lig yükseldikçe maddi ihtiyaçlarda artıyor okul aile birliği bütçesi bunu karşılayamayacağı için kulüp bünyemize kattık. Bandırmada hentbol asfalt sahada başladı” dedi.

” SALON PROJEMİZ HAZIR”

Programda konunun Bandırmada ki spor tesisi eksikliğine geldiği noktada açıklamalarda bulunan Elmastaş, ” Bandırma nüfusuna oranla Türkiye’de ki en çok lisanlı sporcuya sahip şehir fakat adeta spor tesisi fakiriyiz. Bandırmada bir tane kapalı spor salonu var o da çok amaçlı kullanıma uygun değil ve Banvit Baketbol Takımı tarafından kullanılıyor.” Bu konuda Bandırma Belediyesine ait spor lejantlı 10.800 metre karelik alanda 1 spor salonu 1 yüzme havuzu ve 3tenis kortluk projemiz hazır. Toplam 5 milyon 400 bin TL maliyetli bir proje. Bunu Hentbol Federasyonumuzun değerli başkanı Bilal Beye anlatmıştım. O zaman kendisi sağolsun sen projeyi hazırla gel ben bunu spor bakanlığının üstlenmesi için elimden gelen herşeyi yapacağım demişti. Bakanlığımızın da bu projeyi kabul edeceğini ümit ediyorum” dedi.

” HEPSİ ÖZ KIZIM GİBİ”

Hentbol takımı olarak hedefimiz daha üst ligler tabiki . Bu hedefleri siz koyduğunuzda bir anlamı olmuyor önemli olan oyuncularınızın ne düşündüğü. Biz sezon başı çocuklarımızla bunları konuştuk. Onlara sordum hedefiniz ne diye. Burada bir aile ortamımız var. Biz evimizde ailemiz çocuklarımız ne yiyorsa sporcularımızda aynısından yesin , aynı güzel şartlarda yaşasın istiyoruz ve bu şekilde hareket ediyoruz. Takımımızın yarısı Bandırmalı kızlarımızdan öğrencilerden oluşuyor. Köylerinden antrenmanlara gelip giden sporcularımız var. ” dedi.

KAYNAK: İLK HABER

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ELMASTAŞ: ” SALON PROJEMİZ HAZIR”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x