“ELEKTRİK FATURALARI CEP YAKIYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın elektrik faturalarında indirim yapılması konusunu TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulunda söz alan Akın şunları söyledi;
“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yılbaşından bu yana TETAŞ’ın elektrik dağıtım şirketlerine sattığı elektrik fiyatında iki kez indirim yaptı. Yapılan bu indirimler halkımızın faturasına yansıtılmadı, dağıtım şirketlerinin kasalarına aktarıldı.
Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapılan ve 1 Ekim’de yürürlüğe giren %10’luk doğalgaz indirimi de elektrik fiyatlarında bir indirim yapılmasını gerektiriyor.
Çünkü tükettiğimiz elektriğin 2014 yılında %48’ini, 2015 yılında da %38’ini doğalgazdan üretmiş bulunmaktayız. İçerisinde bulunduğumuz 2016 yılında da benzer bir durum söz konusu. Ülke olarak elektriğimizin büyük bir bölümünü doğalgazdan üretiyoruz.
Bu nedenlerle, yani yetersiz de olsa doğalgazdaki indirimin ve TETAŞ’ın elektrik dağıtım firmalarına verdiği elektrikte yaptığı indirimin elektriğin perakende fiyatlarına da yansıtılması ve halkımızın bu indirimlerden yararlandırılması gerekmektedir.
Halkımıza satılan elektriğin maliyeti düşerken, halkımızın ödediği fatura da bir düşüş olmuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını görevinin gereğini yaparak elektrik fiyatlarını düşürmeye davet ediyorum.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

“ELEKTRİK FATURALARI CEP YAKIYOR”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x