EDİNCİK’E RO-RO LİMANI GELİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Edincik Mahallesi Atizi mevkiinde özel bir şirket tarafından yapılacak olan Ro-Ro iskelesiyle ilgili CED Değerlendirme toplantısı Erdek’in Düzler Mahallesi’nde yapıldı.

Yaklaşık olarak 21 milyon TL’ye mal olacak Ro-Ro iskelesi 24 bin 838 metre kare alan üzerine kurulacak ve 3 yılda yapılması planlanıyor. İskeleden yılda 400 bin ton yükün taşınması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Bandırma Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Şerafettin Engüdar, Edincik Mahallesi Atizi mevkiindeki 24 bin 838 metre kare alan üzerine kurulması planlanan Ro-Ro iskelesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100.000’lik çevre düzeni planlarına aykırı olduğunu söyledi.

Engüdar “İskelenin yapılacağı alan aynı zamanda doğal sit alanı üzerinde doğal sit alanlarına her hangi bir yapının yapılabilmesi söz konusu değildir. Ayrıca 1/100.000’lik planlarda bahse konu nalan turizm bölgesi olarak belirlenmiştir. Ayrıca bu alan üzerinde Mayın Filo Komutanlığına ait tesisler bulunmaktadır. Bu iskelenin yapılması mevzuat olarak mümkün değildir” dedi.

Çevre halkı bu yatırıma kesinlikle karşı olduğu ve çevreye büyük zarar vereceğini söyleyerek yapılacak çalışmanın Edincik’e faydası olmayacağını ifade ettiler. CHP meclis üyesi Edincikli Abdullah Erbay “ denizin doldurulmasıyla yapılacak olan bu liman ekolojik dengenin bozulmasına neden olacaktır. Denizin sığ olması dolayısıyla sirkülasyon olmayacak bölgede deniz kirliliği sıkıntısı yaratacaktır. Yer seçimi kesinlikle yanlıştır. Biz bölge sakinleri olarak bu limanın yapılmasını yanlış buluyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Selim Panç’ta konuşmasında, bu bölgeye yapılacak olan 2 adet Ro-Ro iskelesinin çevre dengesi üzerinde olumsuz etkilerinin olacağını söyledi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

EDİNCİK’E RO-RO LİMANI GELİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x