DÜNYADA İLK PROJE MIPIM’DE TANITILACAK..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırmalıları şaşırtmaya devam ediyor. Rotterdam benzeri dev bir liman projesi üzerinde çalışan Başkan Uğur, şimdi de Bandırma‘ya tematik park için kolları sıvadı. Tematik parkiçin yarışma açılacak. Yarışma için uluslararası bir jüri oluşturulacak. Projeler 2017 Mart ayında MIPIM‘de tanıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi‘nin yeni hizmet binası için açılan yarışmaya olan ilgi Başkan Edip Uğur‘u memnun etti. 99 projenin katıldığı yarışmada jüri tarafından birinci seçilen proje uygulanacak. Hizmet binası proje yarışmasında geniş katılım olması,Büyükşehir Belediyesi‘nin yaşama geçirmeyi planladığı çeşitli yatırımların projelerini de yarışmayla belirlemeye yöneltiyor.

Yarışmayla belirlenecek yeni proje, Tematik Park. Söz konusu projenin uygulanacağı yer ise Bandırma ilçesi olacak. Rotterdam Limanı benzeri dev bir liman projesiyle Bandırmalıları şaşırtan Başkan Uğur, şimdi de ilçe için tematik park planlıyor.

TEMATİK PARKLA İLGİLİ İLK MESAJI 17 EYLÜL’ÜN AÇILIŞINDA VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma için düşünülen yeni projeyle ilgili ilk mesajı On Yedi Eylül Üniversitesi‘nin yeni dönem açılış töreninde verdi. Uğur, törene katılanların dikkat kesildiği projenin özellikle mühendislik ve mimarlık öğrencileri için çok önemli bir çalışma olacağını söyledi. Başkan Uğur, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 17 Eylül Üniversitesi yeni dönem açılış töreninde sözünü ettiği projenin detaylarını gazetemize anlattı.

Uğur, tematik park projesinin Türkiye‘nin hâttâ dünyanın ilk mimarlık mühendislik temalı parkı olacağını ileri sürdü. Parkta şehir mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı gibi alanlarda akademisyen ve öğrencilerin uygulamalı eğitim yapabilecekleri materyallere yer verileceğini söyledi. Başkan Uğur, “Bu parkta şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencilerinin kitaplarını bire bir ölçüde üç boyuta taşıyacağız. Akademisyenlerin eğitimi öğrencilere etkin bir şekilde anlatabileceği, öğrencilerin yapı standartlarını bire bir kesitlerini, hacimlerini dokunarak öğreneceği deneysel ortamlar sağlayacağız. İnşaat ve mimarlık alanında müze, fuar, eğitim kampları, atölyeler, çeşitli maketlerin bulunacağı tematik park, ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli pratik sağlayacak, mesleki sinerjiyi güçlendirecek. Ayrıca bu parkta halkın her kesimine hitap edecek, ticaret, konaklama, rekreasyon fonksiyonları bulunacak.”

ULUSLARARASI BİR YARIŞMA, ULUSLARARASI JÜRİ

Bandırma için düşünülen tematik park için uluslararası bir yarışma açılacak. Bandırma’nın geleceğin sanayi ve lojistik üstü olacağına dikkat çeken Başkan Uğur, tematik park projesinin de Bandırma‘yı farklı bir noktaya taşıyacağını belirtti. Bu tür projeleri bundan böyle yarışmalarla belirleyeceklerini hatırlatan Uğur, “Büyükşehir Belediyesi‘ne yeni bir hizmet binası kazandıralım dedik, yarışma açtık. 99 proje yarıştı. Bu çok önemli bir rakam. Katılımın çokluğu hepimizi şaşırttı. Demek ki proje yarışmalarımız ilgi görecek. Şimdi Bandırma için tematik park projesi üzerinde çalışıyoruz. Projeyi Bandırma‘da TOKİ‘ye ait 200 dönüm kadar bir alanda uygulayacağız. Bu arazinin devri için görüşmelerimizi yapıyoruz. Yarışmanın şartnamesi hazırlanıyor. Uluslararası bir jüri tarafından projeler değerlendirilsin istiyoruz. İspanya‘dan, İtalya‘dan, Almanya‘dan, hâttâ Amerika‘dan jüri üyeleri olacak. Yarışmaya katılan projelere ait görselleri ve maketleri Mart ayında katılacağımız MIPIM‘de sergileyeceğiz. Jüri heyeti de projeleri orada değerlendirecek. Balıkesir‘de yaptığımız çalışmalarla Türkiye‘de tanınıyoruz, örnek bir il olarak gösteriliyoruz. Şimdi artık Balıkesir‘i dünya tanımaya başladı. Proje için biraz masraf edeceğiz ama Bandırma‘yı marka değer yapacak önemli bir çalışma ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DÜNYADA İLK PROJE MIPIM’DE TANITILACAK..

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x