CUMHURBAŞKANI’NDAN ZİYARET ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün sürecek Çin ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat öncesinde açıklamalar yapıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

ÇİN ZİYARETİNİN İÇERİĞİ
“Modern İpek Yolu girişimine Türkiye olarak çok güçlü bir destek veriyoruz. Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı bu projenin halkalarıdır. Türkiye’nin gerçek bir kavşak noktası olduğu bu vesile ile bir kez daha tescil edilecektir. Yapacağım görüşmelerde bu hususların altını çizeceğim.

TRUMP’IN DAVETİ ÜZERİNE WASHINGTON
Çin’den sonra ABD Başkanı Trump’ın daveti üzerine Washington’a geçeceğiz. Önemli konuları, gerek ikili ilişkiler, gerekse bölgesel gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. İkili ilişkilerin yanı sıra, başta DEAŞ olmak üzere, terörle mücadele, Suriye, Irak, mülteci konularında görüş alışverişinde bulunacağız. FETÖ gündemimizde en üst sırada yer alacaktır.

“GÖRÜŞME VİRGÜL MESAFESİNDE DEĞİL NOKTA MESAFESİNDE”
ABD’nin YPG’ye silah vermesi konusunun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı; Bu ara bir öncü ekibi ABD’ye göndermiştik. Bu sorunuzdaki içeriği ihtiva eden konularda bazı ön görüşmeleri yetkililerle yaptılar. Şimdi de biz en üst düzeyde sayın Trump’la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz. Bizim yapacağımız görüşme virgül mesafesinde değil, nokta mesafesinde olacaktır. Şu ana kadar yazılı, görsel medyada yer alan bütün ifadeleri çok da önemsemiyorum, demiştim. Şu anda Amerika bir geçiş sürecini yaşıyor. Bizim burada çok daha dikkatli olmamız gerekir ama dün de ifade ettiğim gibi bizim tüm temennimiz. Bunların bütün belgeleri elde.

Bölgede DEAŞ’la mücadele ise bu mücadeleyi şu anda en üst düzeyde veren biziz. Hepsi işin lafını yapıyor, Türkiye olarak bir bu işin icraatını yaptık. Bu DEAŞ olabilir, PKK olabilir, PYD olabilir, YPG olabilir. Hepsi ile bu mücadeleyi amansız bir şekilde verdik, veriyoruz.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CUMHURBAŞKANI’NDAN ZİYARET ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x