ÇINARLI SAKİNLERİNE DEPREM EĞİTİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye deprem kuşağında kırmızı bölge olarak tabir edilen bölgede yer alan Marmara Bölgesinde halkı depreme karşı bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Olası bir Marmara depreminde zemini genel olarak sağlam olsa da etkilenmesi beklenen Bandırmada da çalışmalar hız kazandı. 

Halkı deprem konusunda bilinçlendirmek üzere ,  Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği ve BANDAK  ortak   bir çalışma yaparak mahalle sakinlerine  3  bölümden oluşacak deprem eğitimi  programı yapıyor. Deprem öncesi, deprem anı , deprem ve afetten sonra yapılacaklar konu  başlıklarında yapılacak olan eğitimin ilk bölümü 19 Kasım 2016 akşamı saat 19:30 da Çınarlı Mahallesinde gerçekleşecek.

1 haftalık aralıklarla 3 bölümden oluşacak eğitimle mahalle sakinlerinin deprem konusunda ki duyarlılığının arttırılması ve olası bir deprem anında hayatta kalmalarını sağlayacak önlemleri alabilecek duruma gelmeleri hedefleniyor.

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen,

”Mahallemiz gençleri ve aileleri için hizmet  ve rehberlik konusunda  kendisini adamış olan derneğimiz  deprem kuşağı coğrafyasında bulunan bölgemizde    bir kişinin bile depreme karşı duyarlılık kazanmasını kazanç saymaktadır. Bu konuda ihtisas sahibi  olan Bandırma Dağcılık Arama Kurtarma İhtisas Ve Spor Kulübü  nün uzman kadrosuyla gerçekleştireceğimiz bu eğitim sayesinde deprem gerçeğini ve olası bir depremde neler yapılması gerektiğini mahallemizde ki evlere sokacağız” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ÇINARLI SAKİNLERİNE DEPREM EĞİTİMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x