Canbaz: Sektöre çeki düzen gelecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdek Esnaf Odası Başkanı Mahmut Canbaz, “Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı’nın” yasalaşmasıyla birlikte korsan emlakçılığın tarihe karışacağını söyledi.
Hazırlanan Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı’nın çok geniş kapsamlı olduğunu ve ortak bir paydada buluşulduğunu ifade eden Canbaz, “Hazırlanan taslak yasalaşması halinde emlak sektörü rahat bir nefes alacak. Korsan emlakçılar tarihe karışacak. Emlakçı her yaptığı işlem için fatura kesecek. Sektör kayıt altında olacak. Yeni eğitimli emlakçılar faaliyet gösterecek” dedi. Günümüzde emlakçı olabilmek için herhangi bir diploma şartının aranmadığını anımsatan Canbaz “Onun için herkes emlakçı olabiliyor. Bu da sektörde ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Ancak söz konusu tasarı yasalaştığı takdirde bundan sonra üniversite mezunları emlakçılık yapabilecek ve sektör kayıt altına alınacak” şeklinde konuştu.
Taslak yasalaşmasıyla birlikte ağır yükümlülükleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Canbaz, “Kural dışı davranışlarda bulunan emlakçıları 2 yıldan az olmamak şartı ile başlayan hapis cezaları bekliyor. Ayrıca 30 bin TL’den aşağı olmamak şartı ile para cezası, çalışma lisanslarının iptal edilmesi ve meslekten men edilmeleri gibi cezalar da olacak. Bu vesile ile emlakçı, vatandaşa vatandaş da emlakçıya yanlış yapamayacak. Her şey kayıt altında olacak. Korsan emlakçı tarih olacak. Emlakçı sadece emlakçılık yapacak” ifadesini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Çakır, gözyaşları arasında toprağa verildi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Canbaz: Sektöre çeki düzen gelecek

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x