BÜYÜKŞEHİRDEN ZEYTİNCİYE BÜYÜK DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimiz Körfez ve Güney Marmara Bölgesindeki üreticilerimizin temel geçim kaynağı zeytincilik için en önemli zararlı olan zeytin sineği ile mücadele programı kapsamında 2017 yılı için 3.5 milyon TL ödenek ayrıldı.

Ülkemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının önemli bir kısmının yetiştirildiği ilimizde, üreticilerimizin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından verilen bilgiye göre, zeytin sineği zararlısına karşı mücadele amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinin; zeytin sineği popülasyonundaki artış ve eşik değerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile 27 Eylül 2017 tarihinde Körfez Bölgesinde (Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran) zeytinliklerinde toplam 5 uçak ile havadan ilaçlama çalışmalarına başlanıldığı bildirildi. Bu çalışma kapsamında, körfez yöresindeki birinci aplikasyon ilaçlama çalışmaları 6 Ekim 2017 tarihinde tamamlanmış olup 688.000 da zeytinliğin ilaçlama çalışmaları 172 uçuş ile başarı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu amaç için 13.760 lt Alphacypermethrin ULV zirai ilaç ile 55.040 lt ziray (cezbedici) kullanıldığı bildirildi.

Öte yandan, Güney Marmara (Bandırma, Erdek ve Marmara) zeytinliklerinde de 5 Ekim 2017 tarihinde ilaçlama çalışmaları 2 uçakla başlanılmış ve 6 Ekim 2017 tarihinde birinci aplikasyon çalışmaları tamamlanmıştır. Güney Marmara Bölgesindeki bu ilaçlama çalışmalarında 68.000 da zeytinlik 17 uçuş ile ilaçlanmış olup 1.360 lt Alphacypermethrin ULV zirai ilaç ile 5.440 lt ziray (cezbedici) kullanılmıştır.

Birinci aplikasyon ilaçlama çalışmaları tamamlanmış olup ihtiyaç duyulması halinde 15 Kasım 2017 tarihine kadar ilaçlama çalışmalarına devam edileceği kaydedildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytinciye desteklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BÜYÜKŞEHİRDEN ZEYTİNCİYE BÜYÜK DESTEK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x