BÜYÜKŞEHİR’DEN BALYA’YA YATIRIM HAMLESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BASKİ tarafından Balya’ya yapılması planlanan altyapı tesislerinin temelleri atıldı.

7 milyon 528 bin liralık bütçe ile yapılacak olan tesisler ile ilçenin altyapı sorunlarının tümü çözüme kavuşacak. Balya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Bayram, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayram, BASKİ’nin bugüne kadar Balıkesir’e 300 milyon liranın üzerinde yatırım planı yaptığını ifade etti.

KILIÇ: “BAŞKANIMLA TABİRİ CAİZSE BABA OĞUL GİBİ ÇALIŞMAKTAYIZ”

Bayram’ın ardından Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını desteklediklerini ifade eden Başkan Kılıç, “30 Mart 2014’de Büyükşehir olan Balıkesir’de köyler mahalleye dönüştü ilçe belediyelerinin hizmet alanı genişledi ve bizler o günden bu güne çok kıymetli büyüğümüz Sayın Ahmet Edip Uğur başkanımla tabiri caizse baba oğul gibi çalışmaktayız, vekillerimiz ve hükümetimiz de aynı şekilde. Bugün BASKİ’nin yapmış olduğu bu yatırım bizim ilçemiz için çok önemli yatırım, ilçemizin gelecek 50 yılını etkileyen bir yatırım. Bizler uyumlu çalışmaktan Büyükşehir Belediye Başkanımızın, BASKİ Genel Müdürümüzün milletvekillerimizin hepsinin bizlere olan desteğinden memnunuz. Bizler onların bir yerde kardeşi bir yerde evladıyız. Bizim bir tek amacımız var nasıl ki bugüne kadar muhalefette bir belediye hizmet alamaz sözünü çürütmeyi başardıysak ve ortak paydamızın ay yıldızlı al bayrağımız olduğunun bilincindeysek bugün Büyükşehir Belediye Başkanımıza ben bu konuda teşekkür etmek isterim bizde bunu gösterdik” şeklinde konuştu.

BOSTAN: “HER ZAMAN HİZMETİN YANINDA OLACAĞIZ”

Törenlerde AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan da bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına vurgu yaptı. Bostan şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanı çalışıyor, Büyükşehir Belediyesi bürokratları çalışıyor. Genel Müdürümüz az önce söyledi Balıkesir Marmara Adası’ndan Ayvalık’a kadar, Ayvalık’tan Dursunbey’e kadar çok geniş bir coğrafyaya sahip. Bu coğrafya içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediyemiz altyapı ve üstyapı çalışmaları projelerini birer birer gerçekleştiriyor. Bunların temellerini atıyoruz ve açılışlarını birer birer yapıyoruz. Yani Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde hizmet vermeye devam ediyor ve devam edecek. Bizler de her zaman hizmetin yanında ve hizmetin peşinde olacağız. Ankara’da Balıkesirimizin ne tür hizmet alması gerekiyorsa bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz”.

Bostan’ının ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına değindi.

BAŞKAN UĞUR: “YENİ ANAYASA İLE ÜLKE İDARESİ DAHA SAĞLIKLI OLACAK”

Hükümetin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile Balya’nın makus talihinin değişeceğini söyleyen Başkan Uğur, “Balya’nın makus talihi değişiyor. Türkiye’nin makus talihi değişiyor. Türkiye büyüyor gelişiyor, Balya da büyüyüp gelişiyor. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini, bölgesinde güçlü bir ülke olmasını istemeyenler, dış güçler, hainler, FETÖ, Paralel yapı ile darbe teşebbüsü ile ülkemiz karşı karşıya kaldı. Ama bu devlet güçlü bir devlet. Yapısı güçlü. İnsanlar ülkesini seviyor, ülkesinin bölünüp parçalanmasını istemiyor. 15 Temmuz’da ülkesinin cesareti ile feraseti ile yapmış olduğu karşı darbe ile 15 Temmuz darbesi de önlendi. Bir Anayasa değişikliği ile istiyoruz ki artık ülkemizde kimse darbeyi aklına bile getirmesin. Ne oldu Ankara’da, İstanbul’da merkezlerden ordu birlikleri ihtiyaç olan yerlere doğru kaydırılıyor. Ankara’da tankçı, topçunun ne işi var. Onlar boşaltılıyor. Yeni Anayasa ile ülkemizde idare daha sağlıklı olacak” diye konuştu.

UĞUR: “BALYA’NIN MAKUS TALİHİ DEĞİŞİYOR”

Sanayicilerin Balya’da yatırım için gelmeye başladığını ifade eden Başkan Uğur, Büyükşehir belediyesi ile Balıkesir’in her köşesini cazibe merkezi yapmak istediklerini söyledi. Büyükşehir projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olduğunu belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün şehir olan İstanbul ve Kocaeli’nden sonra görüldü ki birçok şehrimizde hizmetler ücra köşelere gidiyor.  Balya’nın kanalizasyonu yok, suda sıkıntısı var. Balya’nın mezbahası yok. Birçok hizmetleri alamıyor. Aynı şekilde yalnız Balya mı? Gönen’de Ayvalık’a Sındırgı’da Bigadiç’te her yerde var. Biz 30 Mart’tan itibaren BASKİ’mizi kurduk ve hakikaten BASKİ başarılı bir şekilde Balıkesir’in altyapısını yapıyor. İçmesuyu, kanalizasyon, arıtma tesisi yapıyor. İnşallah Balya köprüsü temelleri de atılmış, yol yapıyor. İnşallah Balya Gönen’e bağlanacak. Daha sonra İstanbul’dan gelen Bandırma, Gönen, Balya üzerinden körfeze gidecek. Sanayiciler yer almaya başladı. Balya’nın makus talihi değişiyor. Balya büyüyecek. Bizim Balya’yı geleceğe hazırlamamız lazım. O nedenle Büyükşehir birimleri ile çalışmaya devam ediyor.

BASKİ YATIRIMI BALYA BELEDİYESİ BÜTÇESİNDEN BÜYÜK

Balya’da temelleri atılan altyapı hizmetlerinin 7 milyon 528 bin liraya mal olacağını ve bunun maliyetinin Balya Belediyesi bütçesinden bile fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, “Balya’lılar suyu arıtma tesisine bağlı musluktan içecek. Suyu olacak. Suyun ucunda arıtma tesisi olacak. Suyu arıtma tesisi kanalizasyona bağlanacak. Çevreyi kirletmeyen, çevreci bir tesis. Şu an temelini attığımız; Balya İçmesuyu Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Kapsamında; 13 km kanalizasyon şebeke hattı, 3,4 km içmesuyu terfi hattı yapılacaktır. Ayrıca bu proje ile 26,5 km içmesuyu şebeke hattı ve 300 metre küp içmesuyu deposu yapımı gerçekleştirilecektir. 3.000 kişilik Balya Atıksu Arıtma Tesisinin toplam maliyeti 7 milyon 528 bin TL’dir” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ OYBİRLİĞİ İLE ONAYLANDI”

AK Parti’den seçilen bir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan tüm partilerin çalışmalara güvenerek 2017 bütçesini oybirliği ile onayladığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalnız Balya’da değil, biraz önce BASKİ Genel Müdürümüz açıkladı. Marmara Adası’nda da, Ayvalık, Sındırgı, Bigadiç, İvrindi. 20 ilçemizde de bizim için bütün ilçelerimiz, Balıkesir’de yaşayan 1 milyon 200 bin kişimiz. 1200 mahallemiz hepsi değerli. Hepsine kendimizi eşit uzaklıkta hissediyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz hafta bütçemiz geçti. Oylamada oybirliği ile herkes 2017 bütçesine kabul dedi. Bu ne demek biz kimseyi ayırt etmeden bütün Balıkesir’e hizmet ediyoruz ki CHP’lisi de MHP’lisi de ben AK Parti’den seçilmiş bir başkan olmama rağmen senin bütçeni ve yaptığın işleri destekliyoruz diyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın, milletlimizin, sizlerin teveccühü. Belediye başkanları ve meclis üyelerimizin desteği olduğu sürece sırtımız yere gelmez, çok güzel işler yaparız.

Başkan Uğur konuşmasının ardından 19 Ekim 2017 tarihinde bitmesi planlanan Balya Altyapı Tesisleri inşaatının erken bitirilmesi için müteahhit firma yetkilisi ile pazarlık yaptı. Müteahhit firma yetkilisi altyapı çalışmalarını Kurban Bayramı’ndan önce bitirileceği sözünü verdi. Törenlerde Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a ilçeye hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Başkan Uğur ve katılımcılar dualar ve kurban kesimi ardından inşaatın temellerini attılar. Başkan Uğur daha sonra Körfez ilçelerindeki yatırımları inceledi.

Törenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, Balya Kaymakamı Hakan Balsüzen, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Özel, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : balikesir.bel.tr

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BALYA’YA YATIRIM HAMLESİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x