BİRİ EDİP UĞUR’U DURDURSUN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göreve geldiği 30 Mart tarihinden itibaren aldığı kararlar ve uygulamaya koyduğu projeleri bir bir hayata geçirmeye başladı. Hizmet binası bile yokken zamanın valisinin karşı çıkmasına rağmen şuan ki hizmet binasını İç İşleri Bakanlığın’dan onaylanmasını sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur gece gündüz, Cumartesi, Pazar tam mesai yaparak durmak yorulmak  bilmeden bürokrasideki tüm engellemelere rağmen sürekli çalışıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Çay Deresi Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Çocuk Eğlence Merkezi’nde  düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmaları değerlendirerek basın ve kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Uğur Ticaret Odası yeni hizmet binasının da içinde yer alacağı Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinin temelini atarak daha sonra yeni Aşevi ve 112 Acil Servis birimlerinin açılışları gerçekleştirdi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur göreve yaklaşık 18 ay önce başladıklarını hatırlatarak ” Bu süre zarfında bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin kuruluş çalışmalarını tamamlarken , diğer taraftan icraat safhasına geçmenin hazırlıkları içinde olduk ve icraatlarımıza start verdik. Bu doğrultuda kuruluşu henüz çok yeni olmasına rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz siz değerli Balıkesir’li Hemşerilerimizin de katkıları ile  Büyükşehir Belediyesine yakışır şekilde projeler üretmeye başladı. Aynı zamanda şehrimizin  kronikleşmiş sorunları ile  ilgili  de ortaya bir çözüm iradesi koyduk.

Yine Çay Deresi Rekreasyon Alanı   240.000 metrekare alanda  Balıkesir Merkezdeki vatandaşlarımızın rahat nefes alması ve aileleri ile huzurlu zaman geçirmesi için ,içerisinde 2 adet Seyir Havuzu,1 Adet Göleti, Koşu Parkuru, 517 adet araçlık Otoparkı ,Showroom Binası, İdari Binası , Fitness Alanı, Havuz Sahnesi ve Çim Amfisi , Telefirik İstasyonu, Skate Park, Yeşil Alanı ,2475 adet ağaç, 41.436 adet çalı, 25 adet topiary bitkisinin,  Mini Golf Alanı, 3 Adet Çocuk Oyun  Alanı, 29 Adet Ticari Binanın olduğu ,aynı zamanda Balıkesir için yeni bir prestij alanı olacak olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı 1. Etap yapım işi devam etmekte olup, 30.798.000.00 TL Bedelle ihale edilmiştir. Çayderesi Rekreasyon Alanı 1. Etap çalışması  2016 Haziran ayında faaliyete geçmiş olacak. İnşallah Emniyet kavşağı tamamlandığında Paşaalanı Mahallesinden Çarşı ya gidecek olan seyir halindeki vatandaşlarımız duraklamaksızın yollarına devam edecekler. Bu kavşak alanında her biri 16 metre uzunluğunda 580 adet fora kazık dikilecek.Dün itibarı ile 480 tane fora kazık müteahhit tarafından bitirilmiş durumda. Bu sayede şehir içi trafik rahatlayacak olup  bu kavşak Ocak 2016 da trafiğe açılacaktır”dedi.

ULUSLARARASI KONGRE VE FUAR MERKEZİ

Temeli atılacak olan Balıkesir Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi hakkında bilgiler veren Başkan Uğur ” İçinde sergi alanları ,konferanslar, resitaller, tiyatroların oynayabileceği, ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenebileceği, her türlü törenin gerçekleştirilebileceği 14.774.000.00 TL  bedelle ihale edilmiş olup toplam  inşaat alanı 11.000 metrekare alanda  Balıkesir imize hizmet verecektir.İnşallah bu tesisimizin de resmi iş teslim tarihi 14 Temmuz 2015  bu tarihten itibaren Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezimiz faaliyete geçecektir. Tüm bunların yanında yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3.683.000.00 TL bedelle  ihalesi gerçekleştirilen ve Susurluk İlçemizde yapımı devam eden 300 metrelik Buzağılık Köprüsü tamamlandığında 7 adet kırsal mahallemiz Susurluk ile daha rahat ulaşım imkanına kavuşmuş olacaklar. Bu köprümüzde Ocak 2016 ‘da vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Yine sokak hayvanlarının bakımı, aşılarının yapılması ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için 5000 kapasiteli ve 46 hektar alandaki  5.250.000 TL ye ihale edilen Modern Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yapımında önemli mesafe kat ettik. İnşallah bu tesisimiz 2015 yılının Aralık ayında  Balıkesir imize hizmet vermeye başlayacak.

FIRINTAŞ’TAN SAĞLIKLI VE YÜKSEK KALİTELİ EKMEK

Yine aynı şekilde Fırıntaş bünyemizde vatandaşlarımızın daha kaliteli ve daha yüksek sağlık standardına sahip ekmek tüketmelerini temin etmek için  makine ve tesisleşme ile ilgili 11.000 TL’lik bu yatırımımızla ilgili Ocak 2016 da test üretimimiz başlayacak. Bunun yanında  Merkez ilçelerimizde klimalı ,alçak tabanlı ve engellilere uyumlu  123 araç, Ayvalık ta 82 araç, Burhaniye ilçemizde 28 Araç ve diğer  ilçelerimizde 50 araç olmak üzere Toplamda 283 yeni Toplu Taşıma  Aracını Balıkesir imize kazandırmış olduk.Yine İtfaiye Daire Başkanlığımız tarafından bugüne kadar Kırsal Mahallelerimizin  ihtiyaçlarını gidermeleri için  150 tane  çok amaçlı su tankeri dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İnşallah kısa süre içerisinde  tüm kırsal mahallelerimizde bu dağıtımı gerçekleştirdikten sonra su tankeri olmayan Kırsal Mahallemiz kalmayacak”şeklinde konuştu.

TARIMA VE ÇİFTÇİYE DESTEK

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur ” 2015 Yılı içerisinde çiftçimizin sütünü daha iyi şartlarda saklaması , rekabet şansını arttırarak sütünü daha iyi fiyata satması için kooperatifler kanalı ile 7 adet süt soğutma tankının dağıtımını gerçekleştirdi.Ayrıca Arıcılar Birliğine kayıtlı ve destekleme alan 1102 adet bal üreticisine 6 şar adet olmak üzere toplamda 6612 adet ”Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı ” dağıttık.Bu sayede arıcılarımız daha sağlıklı bal ve polen elde edebiliyorlar. Yine kırsal mahallelerimizdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimize kayıtlı çiftçilerimize Eylül 2015 de 5 adet yeni teknoloji selektör  (tohum temizleme ve ilaçlama) makinesi hediye edildi. 2015 ‘in İlkbahar döneminde Burhaniye de fırtına ve yağıştan zarar gören sera üreticilerimize yardım amacı ile 25.277 metrekare sera naylonu hediye edildi. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz   822.500 dekar alanda 11 milyon zeytin ağacının ilaçlaması yapılarak zeytin sineği ile mücadele başlatılmış oldu.3.500.000 TL harcanan çalışmadan 20.063 zeytin üreticisi fayda sağlamış oldu.Yol ulaşımdır ,medeniyettir diyerek 2015 yılında  kırsal mahallelerimizde  380 kilometre  sathi kaplama  asfalt yapıldı. Ayrıca 150 kilometre stabilize yol  ve 30 kilometre sıcak asfalt yapılmıştır. Tüm bu hizmetlerimize ek olarak 33.000 tonluk yama malzemesini yollarımızın bakımı için kullanmış olduk.  Fen İşleri Daire Başkalığımız tarafından 11 adet greyder, 6 adet mıcır serici kamyon ,2 adet kar küreme ve tuzlama aracı olmak üzere toplam 18 kalemde 54 adet iş makinesi toplam 17.901.540 TL ye Büyükşehir Belediyemize kazandırılmıştır.Yine yeşile ve estetiğe değer veren bir Belediyecilik anlayışına sahip olmamız hasebiyle göreve geldiğimizden bugüne kadar Kent Estetiği Daire Başkanlığımız  7003 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Toplamda 1.900.000.00 metrekare yeşil alanın bakımı yapılmıştır”dedi.

ROBOTİK OTOPARK

8 adet meydan düzenlemesi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Uğur ” Yine gelecekte Çay Deresi 2. etapta  240.000 metrekare ve Çamlık ta ise 730.000 metrekare rekreasyon alanı Balıkesir’e kazandırılmış olacaktır. Aynı şekilde  şehir içi park alanlarını arttırabilmek ve trafiği daha da rahatlatmak  için Robotik Otopark’ ı önümüzdeki günlerde Balıkesir ‘e kazandırmış olacağız. Bu sayede çok küçük alanlara, çok büyük sayıda araç paklandırabileceğiz. Yine 20 ilçemizde gençlerimize sporu sevdirmek ve sağlıklı yaşamalarını teşvik etmek amacı ile 20 ilçemizde  10.000  gencimizin katılımları ile Mahalle Ligini düzenledik. Bu projemiz Türkiye  Futbol Federasyonunun aslında Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istediği, bizim de  önemsediğimiz bir proje niteliğine haizdir. Tüm bunların yanında Beyaz Masa Ekiplerimizi eğitimlerden geçirerek 81 Adet Merkez de olmak üzere 20   Burhaniye’ de, 20 Bandırma da uzman personeli ile oluşturulan temsilciliklerimiz vasıtası ile Alo 153, Çözüm Ekibi, Mobil Beyaz Masa Ekibi, STK ve Muhtarlar Ekibi gibi ekiplerimiz sayesinde  vatandaşlarımızın Büyükşehir den aldıkları hizmet standardını yükseltmek için çalışmalarını  başlatmış durumdalar. Ayvalık Cunda da yeni yapılacak olan köprü sayesinde  Ayvalık İç Körfezine temiz su sirkülasyonunu sağlamış olacağız. Böylelikle halkımızın da  görüşlerini alarak  Ayvalık a yeni bir köprü inşa ederken, Ayvalık Körfezi artık  daha temiz olacak. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından elektrik kesintilerinde; halkımıza suyun kesintisiz olarak verilebilmesi için 3 Milyon 500 Bin TL bedel ile 20 Adet jeneratör alımı ve montajı gerçekleştirilmiştir”şeklinde konuştu.

BASKİ’DEN ARITMA TESİSLERİ

BASKİ tarafından gerçekleştirilen işler konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Uğur “Tamamlanan İşlerimizden Bazıları Burhaniye İçme suyu  Tesisi, Büyükyenice Atıksu Arıtma Tesisi,Dursunbey Atıksu Arıtma Tesisi,Marmara – Saraylar Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanmış işlerimizdir. Yine İhale Aşamasındaki İşlerimiz; Marmara Kanalizasyon Şebeke Hattı ve atık su arıtma tesisi ve Havran  Kanalizasyon Şebeke Hattı ve atık su arıtma tesisi Devam Eden işlerimiz Altıeylül  Bozen  Mahallesinde, Ayvalık  Çakmak Mahallemizde, Savaştepe Mecidiye, Söğütcük Mahallelerimizde,Bigadiç Beğendikler, Salmanlı ve İlyaslar Mahallelerinde, Arsenik Arıtma Tesislerimizin inşaası  işleri devam etmektedir. Yine  diğer ilçelerimizi kapsayan 18 kalem  içme suyu arıtma tesisi ve atık su arıtma tesisi  işleri önümüzdeki günlerde başlayacak olup BASKİ yatırımların genel toplamı 575 Milyon TL olacaktır. Aynı şekilde BADO Balıkesir Deniz Otobüsleri ni faaliyete geçirdik. Böylelikle Erdek’ten  Marmara ve Avşa Adasında ilk deniz taksi seferlerini başlattık. Bu şekilde  Adalar ve Erdek halkımızın deniz ulaşımı sağlanırken,  deniz taksilerimiz  günde 8 sefer yapacak şekilde vatandaşlarımızın  hizmetine sunulmuştur. Yine  geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığımız 2400 konutluk Yeni Karesi Projesi ile planlı  ve sağlam bir kentleşmenin önünü açmak istedik. Böylelikle 1992 den beri tapu tahsis belgeleri dağıtılan 800 vatandaşımızın sorunları çözülürken hemşehrilerimizin Türk Aile yapısına uygun ,zemini sağlam bir bölgede  kira öder gibi ev sahibi olmalarını arzu ettik. 2400 Konutun inşa edileceği alanın içerisinde  camii, ilköğretim okulu, yüzme havuzları ve sosyal tesisler bulunuyor.Bu doğrultuda projenin ilk etabı olan  27 Blok ve 1540 daireden oluşuyor.30.12.2015 tarihine kadar lansmana özel fiyatlarla satışa sunulacak 540 daire için ilk 11 saatte 155 ön talepte bulunulmuştur. Yapılan çalışmalarımızın Değerli Balıkesir Halkımıza en doğru şekilde aktarabilmemiz  için Halkla İlişkiler faaliyetlerimizin sağlıklı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bilgilendirme  de Kıymetli  Basın Mensuplarımızın katkılarıyla mümkün olacaktır.Bu nedenle bugün aramızda olarak toplantımıza iştirak eden tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Yine bugün bizlerin yanında olan  İlçe Belediye Başkanlarımıza,Oda Başkanlarımıza,Belediye Meclis Üyelerimize,İl Müdürlerimize, Siyasi Parti Temsilcilerimize,Muhtarlarımıza ve  diğer misafirlerimize Büyükşehir Yatırımlarını Değerlendirme Toplantısına göstermiş oldukları  ilgi nedeniyle teşekkür ederiz” dedi.

Başkan A.Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, AK Parti Milletvekili adayları, ve çok sayıda davetliler daha sonra Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinin temelini atarak daha sonra yeni Aşevi ve 112 Acil Servis birimlerinin açılışları gerçekleştirdiler.

Otağ Fırıncıoğulları/YENİGAZETEM

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan BANDIRMA BELEDİYESİ GRAND ASYA OTELİ SATTI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BİRİ EDİP UĞUR’U DURDURSUN

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x